29
30
31
/> Maart 2006

Mambo: 'Avontuur, actief en ver doen het goed'
Veel belangstelling voor vernieuwd reisaanbod Mambo Outdoor Travel Actief en avontuurlijk reizen lijken een jonger en avontuurlijker publiek te trekken. Twintigers en dertigers kiezen steeds vaker voor een rondreis door Costa Rica, Canada of Thailand, constateert Mambo Outdoor Travel. Dit jaar maakt Sri Lanka een `comeback'. Marokko en Suriname lijken de populaire bestemmingen te worden. Afbeelding
Cover van de vernieuwde brochure met het 'pittig en gepeperd' reisaanbod van Mambo Outdoor Travel.

Opvallend
Opvallend is de grote vraag naar kite- en golfsurfvakanties op populaire vakantiebestemmingen als Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Het boekingsseizoen van Mambo is goed van start gegaan en de voorkeur van de betreffende doelgroep is al duidelijk zichtbaar.

Mambo Outdoor Travel organiseert voor het negende jaar zowel binnen als buiten Europa actieve en avontuurlijke vakanties. Sinds de oprichting trekt Mambo vooral 20-ers en 30-ers aan..

Jong publiek
"Ons voordeel is dat we vooral een jong publiek trekken en die jonge reizigers vinden het erg belangrijk om met leeftijdsgenoten te reizen", zegt productmanager Ronald Izendooren. Verre reizen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Vernieuwd
Mambo heeft dit jaar het aanbod dan ook uitgebreid en aangescherpt met vernieuwde onderdelen. Marokko en Suriname zijn de nieuwe bestemmingen en Sri Lanka is opnieuw op de kaart gezet. Nieuw zijn de zonnige kite- en golfsurfvakanties naar de Dominicaanse Republiek en Cumbuco in Brazilië. Alle nieuwe reizen slaan goed aan, maar Costa Rica blijft de topper binnen het aanbod.

Steeds jonger
Opvallend is dat de gemiddelde leeftijd bij verre reizen steeds meer omlaag gaat. Bij Mambo ligt die inmiddels op 29 jaar, maar bijvoorbeeld Thailand trekt een jonger publiek; met name jongeren tussen de 20 en 25 jaar.

Sterke groei
Mambo is een redelijk onbekende reisorganisatie in Nederland. Op basis van mond-tot-mond reclame en veel repeaters groeit de organisatie sterk. Mambo onderscheidt zich met uiteenlopende reisconcepten met als rode draad sportieve tot actieve elementen in elke reis. Mambo kiest voor een avontuurlijkere aanpak dan de meeste andere avontuurlijke reisorganisaties.

Puur beleven
"Een reis maken met ons is het land puur beleven zoals het is, we reizen dan ook vooral met openbaar vervoer of met een minibusje, onderweg nemen we regelmatig een afslag die de toeristenbussen niet nemen. Het draait niet om in een zo kort mogelijke tijd alle highlights van een land zien, maar om het land echt te beleven, de locale bevolking te ontmoeten en genieten van de natuur".

Veel nieuws
In de brochure van 2006 staan ook veel nieuwe reizen. In Europa is flink geïnnoveerd met een golfsurfvakantie in Biscarrosse-Plage aan de Frans Atlantische kust en actieve rondreizen door Tsjechië, Slowakije & Polen, Slovenië & Kroatië en het noorden van Portugal.

Lees ook: Factsheet 2006 Mambo Outdoor Travel

Meer weten over Mambo, kijk dan op www.mambo.nl

Afbeelding

Noot voor de redactie,