Gemeente Twenterand


Balie in plaats van open spreekuur
Ruimere openingstijden sociale zaken Twenterand

Vanaf maandag 20 maart is de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Twenterand beter bereikbaar. Het open spreekuur wordt vervangen door een balie en de telefonische openingstijden worden fors verruimd. Met de aanpassingen hoopt de gemeente haar dienstverlening te verbeteren.

Het open spreekuur van de afdeling Sociale Zaken bleek niet altijd even klantvriendelijk. Zo ontstonden er regelmatig lange wachttijden en was de benodigde consulent soms niet aanwezig. De telefonische bereikbaarheid tussen 9.00 en 10.00 uur was bovendien nogal beperkt. Om de klant beter van dienst te zijn, heeft de gemeente daarom besloten de openingstijden te verruimen.

Vanaf maandag 20 maart kunnen inwoners van de gemeente terecht bij een aparte balie Sociale Zaken in het gemeentehuis in Vriezenveen. De balie is geopend op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. De balie is enkel bedoeld voor eenvoudige handelingen, zoals het stellen van een simpele vraag of het afgeven van documenten. Voor moeilijkere vragen zal de baliemedewerker een afspraak maken met de consulent. Klanten wordt daarom aangeraden bij ingewikkelde vragen meteen telefonisch een afspraak te maken. Omdat het open spreekuur is afgeschaft, is de consulent namelijk niet langer direct aanspreekbaar.

De telefonische bereikbaarheid van de afdeling Sociale Zaken wordt vanaf 20 maart fors verruimd. De consulenten zijn dan iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Voorheen was dit van 9.00 tot 10.00 uur. Klanten kunnen telefonisch vragen stellen of een afspraak maken. Het telefoonnummer blijft onveranderd, namelijk 0546-557777. Klanten van de afdeling Sociale Zaken zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van de gewijzigde openingstijden.