Gemeente Amsterdam



Amsterdamse band wint plaats op bevrijdingsfestival

27 maart 2006
-
Ongekendtalent.nl

Micro De nederpopband Mirco heeft afgelopen week een plaats veroverd op het bevrijdingsfestival 2006. Zij wonnen deze eer met de wedstrijd die het Comité 4 en 5 mei samen met de website Ongekendtalent.nl had uitgeschreven. De prijs was verbonden aan de beste vertolking van de hymne "in Vrijheid", in 2005 geschreven voor Bevrijdingsdag door de liedschrijver en zanger Thé Lau.

Maar liefst 66 acts hadden zich bij OngekendTalent en het Lied van de Vrijheid aangemeld. Naast de provinciën zijn ook bijna alle genres vertegenwoordigd. Van metal tot hiphop, van ska tot rock, van Surinaamse brassband tot country. Allen voerden zij hun eigen versie uit van het origineel van Thé Lau.

Naast Mirco, de winnaar die zal spelen in Amsterdam, zijn er op de regionale podia ook elf winnaars geselecteerd. Op het bevrijdingspodium in Haarlem (het eerste bevrijdingsfestival van Nederland) zal de regionale winnaar van Noord-Holland hun versie van "In vrijheid" ten gehore brengen.

Meer informatie over de wedstrijd en de deelnemende regio's is te vinden op de website van het bevrijdingsfestival: www.liedvandevrijheid.nl of op ongekendtalent.nl