Persberichten district Rijn & Venen, 12.25 uur

Utrecht, 27-03-2006

Aanrijding onder invloed

VINKEVEEN Twee automobilisten raakten in de nacht van zondag op maandag gewond bij een frontale aanrijding. Eén van de automobilisten, een 35-jarige man uit Vinkeveen, was vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat twee autos frontaal met elkaar in botsing waren gekomen bij een wegversmalling op de Vinkenkade. De 50-jarige bestuurder uit Mijdrecht reed al op de wegversmalling toen de 35-jarige automobilist hem tegemoet kwam en ook ineens door de versmalling wilde rijden. Toen de politie arriveerde stonden de 50-jarige bestuurder en zijn 47-jarige inzittende uit Vinkeveen al buiten het voertuig. De bestuurder gaf wel aan nekklachten te hebben en is met de ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De 35-jarige automobilist uit Vinkeveen zat met een hoofdwond nog in zijn zwaar beschadigde auto. De agenten roken een alcohollucht en lieten hem blazen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Omdat de Vinkevener naar het Amsterdams Medisch Centrum moest worden vervoerd, is daar bloed afgenomen ter vaststelling van het alcoholpromillage. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Inbreker overlopen

OUDEWATER Een 19-jarige man uit Oudewater is zondagmorgen aangehouden op verdenking van inbraak. De bewoner betrapte de man omstreeks 04.00 uur in zijn woning aan de Willeskop en joeg de verdachte het huis uit. De politie werd gebeld en kon de man alsnog op de Willeskop aangehouden. De agenten constateerden dat de verdachte gewond was en vermoedelijk onder invloed van alcohol. De man is per ambulance naar het UMC vervoerd en kon na doktersbehandeling worden ingesloten op het politiebureau. De bewoner heeft geweld gebruikt tegen de inbreker en zal hierover verhoord worden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling

WOERDEN Een 18-jarige man uit Bodegraven en een 20-jarige man uit Frankrijk zijn zondagmorgen aangehouden na een mishandeling op de Houttuinlaan. Een 20-jarige man uit Woerden en een 21-jarige man uit Bodegraven werden aangehouden voor belediging en bedreiging van agenten.

Omstreeks 04.45 uur kreeg de politie de melding van de vechtpartij. Op aangeven van getuigen konden de toegesnelde agenten twee mannen aanhouden die een meisje lastig hadden gevallen of mishandeld hadden. Ook twee andere mannen werden aangehouden omdat het beledigingen en bedreigingen uitten aan het adres van de politie. Een van hen werd zelfs fysiek bedreigend en dus zag een agent zich genoodzaakt om met pepperspray te dreigen. Na een waarschuwing hield de man op en kon hij worden aangehouden. De politie heeft de mishandeling in onderzoek, waaronder de aanleiding. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het district Rijn & Venen, via tel 0900-8844.