1e persbericht van maandag 27 maart 2006

Eindhoven, 27-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt agressieve man aan

De politie hield zondagavond omstreeks 22.00 uur op de Mathildelaan een man van 45 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. Aan de hand van getuigenissen werd de man herkend als dezelfde persoon die een half uur eerder op de Jeroen Boschlaan de ruit van een tankstation probeerde te vernielen. De man kon zich niet legitimeren. Toen de politie hem daarop wilde aanhouden verzette de man zich hevig. Na een korte schermutseling kon de man alsnog meegenomen worden naar het bureau. Na onderzoek bleek de man eerder op de avond ook al geprobeerd te hebben een auto te stelen op de Nachtegaallaan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Agressieve man door politie aangehouden

Een 54-jarige man uit Velsen is maandagochtend omstreeks 0.10 uur in de lobby van een hotel aan de Aalsterweg door de politie aangehouden. De man had een 24-jarige hotel-medewerker met de dood bedreigd. Toen de politie arriveerde wilde de verdachte op geen enkele manier meewerken en probeerde de man de agenten te schoppen en te slaan. Na een korte schermutseling kon de man alsnog naar het bureau worden meegenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na gewapende overval op apotheek

De politie heeft zondagmiddag omstreeks 12.05 uur op de Sterkselseweg in Maarheeze een 54-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een gewapende overval op een apotheek aan de Sliffertsestraat in eindhoven (zie 2e persbericht van vrijdag 24 maart). Onder bedreiging van een mes moest een 28-jarige medewerkster van de apotheek, die de apotheek opende, medicijnen afstaan. Aan de hand van een signalement werd de man herkend en is vervolgens aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gewapende overval

Zondagavond rond 19.20 uur is een tankstation aan de Tongelresestraat overvallen. Een nog onbekende dader kwam het tankstation binnen en bedreigde een medewerkster met een mes. Hij ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De man droeg een dikke bruine jas, een blauwe trui met een oranje kraag, een blauwe spijkerbroek, blauwe handschoenen, een donkere shawl en een donkere ijsmuts.

Eindhoven: Verdachte auto-inbraak aangehouden

Op de Jan van Eyckstraat is zondag rond 17.50 uur een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen hem inbreken in een auto en een telefoon wegnemen. Zij probeerden de man tegen te houden. Die ging er vandoor, stapte in een auto en bedreigde de bestuurster met een schroevendraaier. Omstanders haalden de man uit de auto. De politie kon de Eindhovenaar daarna aanhouden. Hij is de cel in gegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Dronken bestuurder in woning aangehouden

Een 50-jarige bestuurder uit Helmond is maandagochtend om 0.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum aangehouden. Dat man was vlak daarvoor op de Binderseind tegen een verkeerslicht gebotst. Maar in plaatst van te stoppen reed de man weg. Getuigen wisten het kenteken van zijn voertuig te noteren. Aan de hand hiervan kon de man thuis worden aangehouden. de man blies ruim 1,6 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Man op gestolen bromfiets aangehouden

Zondagavond rond 23.15 uur is op de Mgr. Swinkelsstraat een 18-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem zonder helm rijden op een bromfiets en gaf hem een stopteken. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Toen de agenten hem uiteindelijk konden aanhouden bleek hij op een gestolen bromfiets te rijden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Computerapparatuur uit bedrijf gestolen

Uit een bedrijf aan de Rijtvenseweg is zondag tussen 13.00 en 19.00 uur computerapparatuur gestolen. Weggenomen zijn vier laptops en zeven werkstations. Er is ook een onbekend bedrag aan geld gestolen. Een raam naast de toegangsdeur was opengebroken.

Oirschot: Politie houdt man aan na mishandeling

In zijn woning in Oirschot is maandag rond 1.05 uur een 59-jarige man aangehouden. Hij zou zondagavond rond 23.30 uur met zijn auto achter tegen de fiets van een 19-jarige plaatsgenoot zijn aangereden. Toen die de man daarop aan wilde spreken zou hij door de man geslagen zijn. De automobilist zou de fietser ook bij de keel gegrepen hebben. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Politie houdt twee mannen aan na vernieling en mishandeling

De politie verrichtte maandagochtend omstreeks 2.20 uur twee aanhoudingen. Het gaat om een man van 25 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats en een man van 27 jaar uit Bladel. De 25-jarige werd aangehouden in de Beukenlaan en de 27-jarige in de Wilhelminalaan. De oudste van het stel had kort daarvoor in de Wilhelminalaan tegen een auto geschopt waardoor het voertuig schade opliep. Toen de 54-jarige autobestuurder uit Reusel hier iets van zei ontstond er enig tumult. Een 26-jarige man uit Reusel wilde de gemoederen tot bedaren brengen maar werd vervolgens tegen het gezicht geslagen door de 25-jarige verdachte. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Rijbewijs ingevorderd

Op de Huif is maandag rond 2.05 uur een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De politie had het vermoeden dat de man gedronken had terwijl hij in zijn auto reed. Hij blies een promillage van ruim 2,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.