Onderzoek naar 100Mbps symmetrisch kabelinternet voor 20.000 huishoudens

Essent nv

http://www.essent.nl

Onderzoek naar 100Mbps symmetrisch kabelinternet voor 20.000 huishoudens

Essent Kabelcom neemt opnieuw initiatief na succesvolle pilot in Boxmeer

Bandbreedte 100Mbps symmetrisch
Essent Kabelcom onderzoekt mogelijkheden voor de bouw van een ongekend snelle breedband internetverbinding via de coaxkabel voor 20.000 huishoudens. Essent Kabelcom is dit met het Finse bedrijf Teleste in een letter of intent overeengekomen. De achterliggende techniek, Ethernet to the Home (EttH), levert een symmetrische (downstream = upstream) verbinding van 100Mbps.

Vervolg op succesvolle pilot in Boxmeer
De overeenkomst tussen Essent Kabelcom en Teleste borduurt voort op het initiatief dat in
2003 startte in het Noord Brabantse Boxmeer. Daar hebben op dit moment 10.000 huishoudens de beschikking over een symmetrische internetverbinding (via coaxkabel) van 10 megabit. Het succes in Boxmeer maakt verder onderzoek naar een introductie van 100 Mbps elders in Nederland mogelijk. In Boxmeer volgt nu een nieuwe fase, waarin klanten meer op dienstenniveau kunnen gaan profiteren van de snelle, stabiele en symmetrische Ethernet To The Home verbinding.

Wat is EttH?
Ethernet To The Home is een internettechniek die werkt zonder kabel- of ADSL modem. De computer wordt direct in de aansluiting (Ethernetaansluiting) van de wandcontactdoos gestoken. De snelheid is gegarandeerd, dus niet afhankelijk van de afstand tot de centrale (zoals dat bij ADSL nogal eens het geval is). De aansluiting werkt altijd, ook zonder internetabonnement. Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht vanaf het moment dat er diensten worden afgenomen, eerder niet. Aanmelden voor diensten gebeurt online en na aanmelding is de dienst direct te gebruiken.

---