29
30
31
/> Maart 2006

Musical Annie vanaf oktober in het Efteling Theater Hoofdrolspelers na 'inspectie' volledig akkoord met voorstellingen De familiemusical Annie, die sinds de première in oktober volle zalen trekt in de Nederlandse theaters, zal in het Efteling Theater te zien zijn van 22 november tot en met 25 februari 2007. Een bezoek aan Annie is tijdens de dagen van de Winter Efteling te combineren met een bezoek aan de Winter Efteling. De musical is een coproductie van Efteling met V&V Entertainment.
Afbeelding Op vrijdag 24 maart kwam miljonair Daddy Warbucks (Edwin Rutten) samen met zijn Annie en Miss Hannigan (Loeki Knol) uit de musical Annie per helikopter in de Efteling om het theater inspecteren. Want voor zijn Annie is alleen het beste goed genoeg.

Ontvangst
Na een ontvangst door Albert Verlinde (V&V Entertainment) en Olaf Vugts (Efteling) en een rondleiding door het theater, verklaarde Warbucks dat vanaf 22 november 2006 de familiemusical Annie op de planken zal staan in het Efteling Theater.

Productie
De musical Annie trekt sinds haar première in oktober 2005 volle zalen in de landelijke theaters. De productie wordt gebracht door Efteling Theater Producties in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente, en Aad Ouborg.

Vierde familiemusical
Met de musical Annie voegt de Efteling Theater Producties een vierde familiemusical toe aan het rijtje van producties dat in haar theater heeft gestaan. Na het succes van de musical TiTaTovenaar werd opnieuw gekozen voor een samenwerking met V&V Entertainment. Deze productie beleefde gisteren de laatste voorstelling. Meer dan 85.000 mensen hebben de musical gezien.

Trots
De Efteling is trots zo´n wereldbekende musical te kunnen presenteren en vele musical liefhebbers de kans te geven deze klassieker alsnog te kunnen zien.

Groot succes
Olaf Vugts, directeur Marketing en Exploitatie Efteling: "Ik ben verheugd met de komst van Annie, zeker omdat deze musical zo goed past in het familietheater van Nederland, maar ook bij de sfeer van de Winter Efteling." Albert Verlinde: "Annie is een overweldigend succes gebleken en ik vind het geweldig dat we velen alsnog een kans kunnen bieden deze musical in een vast musicaltheater te bezoeken."

Het verhaal
Middelpunt van de musical is het elf jarige weesmeisje Annie dat in het plaatselijke Weeshuis woont, waar de scepter wordt gezwaaid door de manipulerende directrice, Miss Hannigan. Annie verlangt hevig naar haar ouders en droomt dat zij haar komen redden.

Adopteren
Als miljonair Oliver Warbucks in het leven van Annie verschijnt, gaat het haar een stuk beter. Warbucks besluit haar te adopteren. Hij moet echter eerst het gevecht aangaan met de opportunistische Miss Hannigan. De rol van Miss Hannigan zal ook in het Efteling Theater vertolkt worden door Loeki Knol. De rol van Daddy Warbucks zal opnieuw door Edwin Rutten (Ome Willem) gespeeld worden. De regie is in handen van John Yost en Allard Blom tekent voor de vertaling.

Praktische informatie
De familiemusical Annie is in het Efteling Theater te zien van 22 november 2006 t/m 25 februari 2007. De voorstelling duurt ruim twee uur. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar vanaf EUR 30,-. Een bezoek aan Annie is tijdens de dagen van de Winter Efteling te combineren met een bezoek aan de Winter Efteling. Op de dagen dat de Winter Efteling gesloten is, kan men tweeëneenhalf uur van tevoren het Sprookjesbos en PandaDroom bezoeken.

Planning
Er zijn voorstellingen op woensdagen om 16.00 uur, op vrijdagen om 19.00 uur en op zaterdagen en zondagen om 12.00 en 16.00 uur. De eerste kaarten kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (EUR 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 22.00 uur en via internet: www.efteling.com.

Noot voor de redactie (