Gemeente Twenterand


Buurtbewoners kunnen zandbak adopteren
Gemeente geeft onderhoud gemeentelijke zandbakken uit handen

Binnen de gemeente Twenterand zijn in de verschillende buurten speelplekken ingericht voor kinderen. Op deze speelplekken is vaak een zandbak te vinden. Omdat het onderhoud van de zandbakken duur is, heeft de gemeenteraad op 8 december 2005 besloten om dit uit te besteden aan de buurtbewoners. Zij krijgen de mogelijkheid om de zandbak in hun buurt te behouden, door deze te `adopteren'.

Wat houdt de `adoptie' van een zandbak in?
Buurtbewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het verversen van het zand, moeten zorgen voor voldoende zand in de zandbak, het aanwezige zwerfvuil in en rond de zandbak opruimen en het gemorste zand aanvegen. Zij kunnen in het voorjaar op een beperkt aantal dagdelen het oude zand aanbieden en nieuw zand meekrijgen bij de gemeentewerf in Vriezenveen. Dit is kosteloos.
Concreet houdt de adoptie van een zandbak in, dat buurtbewoners zelf zorgen voor het onderhoud van de zandbak.

Hoe kunnen buurtbewoners een zandbak `adopteren'? Buurtbewoners die een zandbak willen adopteren en het onderhoud voor hun rekening willen nemen, kunnen zich voor 7 april 2006 aanmelden bij het Service Informatie Centrum van de gemeente Twenterand, telefoonnummer (0546) 557777. Dan wordt u gevraagd naar uw adresgegevens en om welke zandbak het gaat. Daarna ontvangt u van de gemeente nadere informatie over het onderhoud van de zandbakken.

Wat gebeurt er als de zandbak niet door de buurt wordt geadopteerd? Wanneer er in een buurt niemand bereid is om een zandbak te `adopteren' en in onderhoud te nemen, dan wordt de zandbak op korte termijn weggehaald.