Gemeente Langedijk


Burgemeester bij Beestenboel
27 maart 2006

beestenboel
Hij werd door vrijwilligers Julliëtte Glas, Tanja Hendricks en Cees van Diepen (op de foto van links naar rechts) bijgepraat over de gevolgen van de verplichte maatregelen tegen vogelgriep voor de kinderboerderij.

De ophokplicht brengt veel extra werk mee voor de vijftien à twintig vrijwilligers die De Beestenboel draaiende houden. Zo zijn alle parelhoenders en fazanten vanuit hun open behuizing ondergebracht in de volière. Voor de kalkoenen en de pauwen werden aparte ruimten getimmerd, die beiden van een dak zijn voorzien. De duiven die afgelopen herfst op De Beestenboel waren te vinden, moesten worden gevangen en afgemaakt.

Het bijna 150 meter grote verblijf van de ganzen en eenden werd van een golfplatendak voorzien. Omdat De Beestenboel hier zelf niet de financiële middelen voor heeft, werd hiervoor met succes een beroep gedaan op de gemeente.

De kinderboerderij is jaarrond drie dagen per week geopend en bewijst ook dit voorjaar weer zijn bestaansrecht: mede dankzij de aanwezigheid van een groeiend aantal lammetjes en jonge geitjes is er veel aanloop van jong en oud.