Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

----------
Nieuwe partner en gids voor GaultMillau Nederland

Met ingang van dit jaar werkt GaultMillau Benelux samen met Jan van Lissum van The Wine & Food Association aan een geheel vernieuwde restaurantgids voor Nederland. De gids verschijnt in gewijzigd formaat en heet voortaan GaultMillau Proefschrift Restaurant- en Hotelgids. In het najaar zal de lancering plaatsvinden en zal de vernieuwde gids in de winkels verkrijgbaar zijn.

In het hoofdstedelijke Hotel de L?Europe werden door Paul Gelders, directeur GaultMillau Benelux, en Jan van Lissum de handtekeningen onder het contract geplaatst, dat minimaal 5 jaar de licentie voor Nederland garandeert.

Gestreefd wordt naar de opzet van een handige, toegankelijke gids waarin iedereen op eenvoudige wijze een restaurant naar zijn/haar voorkeur ?n budget kan vinden. Natuurlijk komen alle toprestaurants aan bod, maar ook wordt het middensegment uitgebreid belicht: want daar gaat immers het grootste gedeelte van de consument uit eten.

In tegenstelling tot andere (inter)nationale eetgidsen zal de chef en/of restaurateur indien noodzakelijk op de hoogte gehouden worden van te afwijkende rapportages in verhouding tot zijn laatste quotering. Hierdoor heeft de chef en/of restaurateur de mogelijkheid om zich om zich via minimaal twee volgende (anonieme)bezoeken te revancheren en blijven onaangename verrassingen in de nieuwe GaultMillau Proefschrift Restaurant- en Hotelgids achterwege.

Uiteraard worden de uitgangspunten van GaultMillau gehandhaafd: onafhankelijk, deskundig en gefocust op wat er geserveerd wordt. The Wine & Food Association selecteert een internationaal team van ervaren inspecteurs die niet alleen de klassieke keuken een warm hart toe dragen, maar ook vertrouwd zijn met de moderne gastronomie. De inspecties zullen te allen tijde anoniem en onaangekondigd worden uitgevoerd.

Naast beoordelingen van circa 500 restaurants in Nederland bevat de GaultMillau Proefschrift Restaurant- en Hotelgids 2007 onder meer informatie over de nieuwste culinaire trends, spraakmakende interviews en een overzicht van de vele hotels in ons land. Extra aandacht zal uitgaan naar de wijnkaart en het combineren van wijn en spijs. Met het doorvoeren van de genoemde innovaties hopen The Wine & Food Association en GaultMillau Benelux de naamsbekendheid van GaultMillau in Nederland op gelijk niveau te brengen als in Belgi? en Frankrijk het geval is.

The Wine & Food Association is uitgever van het wijnmagazine Proefschrift - Wine & Food Professional en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de productie van Wine Professional, de meest toonaangevende vakbeurs in de Amsterdam RAI op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is

----------

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met The Wine & Food Association, Jan van Lissum
Oude Schans 11 1011 KR AMSTERDAM NEDERLAND
T:+31 20 625 12 98 E info@thewinesite.nl