Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

27 maart 2006

Ermelo - BB-er Rijdt met ontzegging

De politie heeft op zondagmorgen (26-03) een 24-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden op de Leuvenumseweg. De man kwam vanuit Arnhem alwaar net zijn rijbewijs was ingenomen vanwege alcoholgebruik. Hij vervolgde, ondanks een rijverbod, de reis per auto naar Ermelo alwaar hij door de politie werd staande gehouden. De man blies in Ermelo 0,56 promille. Hij is ook een BB-er (Beginnende Bestuurder) van wie deze overtreding geregistreerd wordt.

Heerde - Vernieling auto's

Aan de Durst Brittlaan werden aan minimaal acht auto's vernielingen aangericht in de nacht van zaterdag op zondag (25/26-03). Autospiegels, antennes en ruitenwissers werden omgebogen cq afgebroken en er werden krassen in de autolak gemaakt. De politie onderzoekt een getuigenverklaring waarbij een goed signalement van de daders kon worden gegeven. Andere geytuigen die iets van het incident weten of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerde via 0900-8844

Oldebroek - Aanrijding onder invloed

Een 45-jarige automobiliste uit Wezep raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen een boom langs de Zuiderzeestraatweg. Het ongeval gebeurde op zondag (26-03) rond 18.45 uur. De vrouw was ongedeerd maar bleek onder invloed van alcohol. Aangezien een blaastest niet wilde lukken, werd er door een arts bloed afgenomen, de uitslag hiervan is over enkele dagen bekend.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --