Prijswinnaars uit Moskou bezoeken The Lion King

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

lk250306-05.jpg

Amsterdam, 27 maart 2006


Afgelopen weekend mochten negen jongeren uit Moskou hun hoofdprijs van de wedstrijd 'Musicals in de 21e eeuw' verzilveren door een bezoek te brengen aan The Lion King in het Fortis Circustheater Scheveningen. De wedstrijd was een initiatief van het Russische dochterbedrijf van Stage Entertainment en het Russische Ministerie van Onderwijs. De musical staat nog in de kinderschoenen in Rusland, vandaar dat er een wedstrijd werd georganiseerd onder middelbare scholieren om het musicaltalent in het land op te sporen.

Als hoofdprijs mochten de prijswinnaars naar Nederland afreizen, waar de musical inmiddels een traditie is geworden. Zij genoten bij The Lion King in Scheveningen van een kijkje achter de schermen van het grootste theaterspektakel ter wereld.

Honderden deelnemers aan de wedstrijd 'Musicals in de 21ste eeuw' kregen de mogelijkheid om hun talenten te laten zien op het gebied van theaterkritiek, theaterontwerp, zang, dans en regie. Na meerdere rondes werden er negen middelbare scholieren uitgeroepen tot winnaars.
De Nederlandse taal in de voorstelling van The Lion King was voor de Russische jeugd geen belemmering; ze hadden de tekenfilm allemaal al zes keer gezien.


Noot voor de redactie/