Politie Limburg-Noord

Politie sluit Beukenhof-project in Heythuysen af

Datum: 27-03-2006
Tijd bericht: 12:56
Plaats: Heythuysen
Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord heeft de laatste handhavingsweek van het pilotproject Subjectieve Verkeersonveiligheid bij De Beukenhof afgesloten. Ook deze week constateerden de agenten weer een rustig verkeersbeeld rondom de basisschool. Er werden de afgelopen week 33 verkeersboetes uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Met name de verkeerssituatie rondom de voetgangers oversteekplaats op de Oude Trambaan blijft de politiemensen zorgen baren. Tijdens elke controledag blijken automobilisten hier weer de regels te negeren. Schoolkinderen die bij dit zebrapad willen oversteken worden over het hoofd gezien of genegeerd. Ook in de laatste week werden daarvoor weer 17 processen-verbaal geschreven. In de overdracht van het project naar de collega's van de basiseenheid is hierop dan ook nadrukkelijk gewezen.

Tijdens het project, dat in de week voor Carnaval startte, werden in totaal 268 verkeersboetes uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. De radarauto nam daarvan 85 verbalen voor snelheidsovertredingen voor zijn rekening. De overige 183 werden door de medewerkers van het VHT tijdens controles met staandehouding uitgeschreven. Het team Subjectieve Verkeersonveiligheid heeft dit pilotproject nu afgesloten en met een rapportage zal het worden overgedragen aan de basiseenheid Heythuysen, die de ingezette norm tijdens de dagelijkse bezigheden zal blijven onderhouden.