Ingezonden persbericht


Eurinpro ontwikkelt distributiecentrum voor tnt logistics in willebroek (belgiË)

Willebroek, 27 maart 2006 - Deze maand heeft Eurinpro, investeerder in en ontwikkelaar van logistieke totaaloplossingen, een nieuw distributiecentrum aan TNT Logistics België opgeleverd. Eurinpro ontwikkelde het magazijn van 15.000 m2 voor TNT, omdat de bestaande faciliteiten verouderd waren. Het nieuwe magazijn is verdeeld in twee aparte opslagruimtes en kan worden uitgebreid tot 30.000 m2. TNT Logistics gebruikt de eerste 15.000 m2 voor de opslag, verpakking en etikettering van de producten van zijn klanten. De bouw van het project duurde slechts vijf maanden.

TNT Logistics zocht een magazijn in een van de strategische 'hot spots' in België. Yves Boonen, country manager van Eurinpro België legt uit waarom België zo aantrekkelijk voor logistieke investeringen: "België heeft dit jaar de eerste plaats in Cushman & Wakefield's jaarlijkse rankering bereikt en behouden, en heeft hiermee Duitsland, Frankrijk en Nederland achter zich gelaten. Deze benijdenswaardige positie komt voort uit onze locatie in Europa, die optimale toegang tot de belangrijkste Europese markten biedt. De site die we hebben gekozen voor het nieuwe magazijn van TNT is hiervan een goed voorbeeld."

Het project is gelegen aan de A12 tussen Brussel en Antwerpen, een van belangrijkste logistieke assen in België, waarmee het magazijn directe toegang biedt tot het gehele Europese wegennet. De site ligt vlakbij de Willebroek Container Terminal. Verder is het distributiecentrum al van 500 meter zichtbaar vanaf de snelweg.

Eurinpro ontwikkelde recentelijk 344.000 m2 logistiek vastgoed in de regio Willebroek-Puurs-Mechelen voor klanten als Schenker, NYK Logistics, JVC en Stanley. Op dit moment ontwikkelt het voor DHL Exel Supply Chain een logistiek centrum van 32.000 m2 met uitbreidingsmogelijkheden tot 72.000 m2.

Het magazijn heeft één laaddock per duizend m2 en één overheaddeur per magazijndeel. Het heeft een vrije hoogte van tien meter en een supervlakke vloer met een capaciteit van 50 kN/m2. Het gebouw wordt in geval van brand beschermd door een ESFR plafondsprinklersysteem.

Op dit moment is het tweede magazijngedeelte nog beschikbaar voor andere klanten. Yves Boonen: "Hoewel we normaal gesproken niet op risico bouwen en alleen ontwikkelen naar de specifieke eisen van de klant, konden we de strategische ligging van deze locatie niet ontkennen en hebben we gekozen voor een extra magazijngedeelte. Blijkbaar hebben we de juiste keuze gemaakt, want er is grote belangstelling voor dit magazijn. We zijn in overleg met verschillende geïnteresseerde partijen."

Over Eurinpro

Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro ontwikkelt geen standaardprojecten die het vervolgens te huur of te koop aanbiedt, maar ontwikkelt altijd op verzoek van een klant. Eurinpro beheert alle aspecten van de projectontwikkeling, van aankoop van de grond tot financiering en supervisie van onderaannemers. Eurinpro koopt de grond zelf aan, waardoor de klant geen financieël eigendomsrisico voor het project draagt.

Eurinpro is te vinden in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Japan en in Amerika. Via deze kantoren heeft Eurinpro de laatste vijf jaar 1.300.000 vierkante meter met een totale waarde van 1 miljard euro gebouwd voor haar wereldwijde klanten. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Voor meer informatie of hoge resolutie foto's kunt u contact opnemen met:

Eurinpro
Ruud Weijmans
Country Manager Nederland
Tel.: 040 235 33 16
E-mail: ruud.weijmans@eurinpro.com

Geert Vanhees
Marketing Director
Tel.: +32 226 340 69
E-mail: geert.vanhees@eurinpro.com

PR21
Eva Rijser
Tel.: 023 555 3263
E-mail: eva.rijser@pr21.nl