Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

27-03-2006

Ramsay Memorial Fellowship 2006-2007
Voor een jonge doctor met hoofdrichting Chemie bestaat de gelegenheid vanaf oktober 2006 uitgezonden te worden naar het Verenigd Koninkrijk voor één jaar, om daar geavanceerd chemisch onderzoek te verrichten dat eventueel kan worden benut voor de voltooiing van een dissertatie. Bij de keuze van een laboratorium wordt rekening gehouden met de voorkeur van de kandidaat.

Aan het Fellowship is een toelage verbonden van 30.000 euro.

Kandidaten, voor te dragen door de KNAW, dienen niet langer dan vier jaar geleden aan een Nederlandse universiteit te zijn gepromoveerd.

Bij het aanvraagformulier dient (in het Engels) te worden gevoegd:
* een onderzoeksvoorstel waarin in ieder geval de te bezoeken instelling en de begeleidend hoogleraar dienen te worden vermeld;
* een curriculum vitae;

* een publicatielijst;

* de (voorgenomen) titel van de dissertatie en definitieve datum van promotie.

Sir William Ramsay ontdekte en isoleerde de edelgassen en werd de eerste Britse Nobelprijswinnaar chemie. De naar hem genoemde fellowships behoren tot de meest prestigieuze postdoctorale posities in het Verenigd Koninkrijk. Zij worden jaarlijks toegekend aan getalenteerde onderzoekers uit Groot-Brittannië, het Britse Gemenebest en een aantal andere landen.

Sollicitaties c.q. aanbevelingen kunnen vóór 15 mei 2006 in hard copy worden gericht aan de voorzitter van de Adviescommissie: Prof. dr. K. Vrieze, voorzitter Commissie van advies voor het Nederlandse Fellowship van het Ramsay Memorial Fund p/a KNAW, t.a.v. mw. M.A.E. ten Have
Postbus 19121
1000 GC AMSTERDAM
tel. 020-5510810
fax. 020-6204941

Meer informatie

* Ramsay Memorial Fellowships, KNAW, Secretariaat Afdelingen, tel. 020-5510810, afdelingen@bureau.knaw.nl

* Website KNAW