KNWV

Nieuwsbericht Surfen

27-3-2006

Slalom wedstrijdsurfing is weer helemaal hot

in wedstrijdverband. Slalom heet deze discipline. Met deze discipline is zon 10 jaar geleden de Gooimeer Funcup ooit begonnen en groot geworden. Vanaf zaterdag 1 April start de vernieuwde Gooimeer Funcup voor iedereen die weer lekker in wedstrijdverband heen en weer wil knallen.

De afgelopen jaren heeft het wedstrijdwindsurfen zich ontwikkeld tot een zeer specialistische sport, waarbij high end materiaal cruciaal werd om mee te kunnen komen in wedstrijden, met als gevolg dat de vele windsurfers uit de jaren 80 en 90, het voor gezien hielden.

Windsurfvereniging is zon 10 jaar geleden gestart met de Gooimeer Funcup. Een wedstrijdserie vooral bedoelt voor clubleden die graag op een leuke manier tegen elkaar wilde strijden. De Gooimeer Funcup was zon succes dat zelfs de Nederlandse toppers naar Almere kwamen om mee te gaan doen. In de loop van de jaren is de formule iets aangepast aan de wensen van de steeds grote groep wedstrijdsurfers. Hierdoor ontstond een professionele wedstrijdserie voor de wedstrijdsurfers, maar voor veel leden en recreatieve surfers werd het een beetje te specialistisch. De laatste jaren zien we echter een trend dat
windsurfers weer op een slalom plankje stappen en zelf na een lange periode op non-actief te hebben gestaan, hun surfplank uit de schuur halen en op de plank stappen.

Om toch tegemoet te komen aan de wensen van de clubleden en de recreatieve surfers is de organisatie teruggegaan naar de roost van de Gooimeer Funcup, Slalom! Vanaf 1 april start windsurfvereniging Almere Centraal met de vernieuwde Gooimeer Funcup. De opzet is weer helemaal zoals het zon 10 jaar geleden is begonnen: 100% SLALOM. Een leuke en toegankelijke wedstrijddiscipline die weer helemaal terug is. De Gooimeer Funcup staat vanaf 1 april zes weekenden achter elkaar gepland.

Hoe het werkt? Heel simpel, de avond voor het evenement wordt er beslist of er de volgende dag gevaren wordt. Dit wordt kenbaar gemaakt via de site (www.Almerecentraal.nl) en via SMS. Er wordt gestart met minimaal 14 knopen wind. De locatie is ons clubgebouw op de Gooimeer dijk West, bij minder gunstige windrichtingen kan er worden uitgeweken naar een andere locatie. Uiteraard zijn er prijzen voor de overall ranking, de jeugd en de masters. De wedstrijden starten om 12:00 uur. De inschrijving sluit om 11:00 uur. Het inschrijfgeld van 5,- kun je per keer betalen.

Internetadres: www.almerecentraal.nl