Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-03-2006 o Persberichten District II

UIT DE BOCHT GEVLOGEN
ALBLASSERDAM Een 31-jarige man uit Papendrecht is zondagmiddag 26 maart gewond geraakt nadat hij met zijn auto de bocht uitvloog op de afrit Alblasserdam op de A15. De bestuurder had zijn voertuig niet onder controle en kwam met de auto tegen een boom tot stilstand. De man had last van zijn borst en werd naar het ziekenhuis gebracht. Op de plaats incident werd bij de man een blaastest afgenomen waaruit de uitslag Alert kwam. Hieruit bleek dat de man in ieder geval wel alcohol had genuttigd. In het ziekenhuis werd beslist dat de man een nachtje ter observatie moest blijven. Vervolgens is er bloed bij hem afgenomen om te laten vaststellen hoeveel alcohol er in zijn bloed zat ten tijde van de aanrijding. Afhankelijk van de uitslag wordt er dan proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft op zondagavond 26 maart een 42-jarige man uit Gorinchem aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Gildenweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 33-jarige man uit Gorinchem. De verdachte zou hem meerdere keren in het gezicht hebben geslagen naar aanleiding van een eerder incident. De man werd ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

BINNENBRAND
GORINCHEM In een woning aan de Hoofdwal in Gorinchem heeft op zondagavond 26 maart brand gewoed. Het gezin, twee ouders met 6 kinderen wist op tijd buiten te komen. In de slaapkamer op de tweede verdieping woedde de brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De schade was aanzienlijk, een kledingkast met kleding brandde uit, meerdere voorwerpen smolten door de hitte en de roetschade was enorm. Naar later bleek, had het 6-jarig zoontje met een aansteker gespeeld in een kledingkast. De brand bleef bij een binnenbrand. Het gezin is opgevangen door familie. De woning is voorlopig niet bewoonbaar.