Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-03-2006 o Persberichten District I

BELEDIGING
ZWIJNDRECHT Een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht is zondag 26 maart eind van de middag aangehouden door de politie. Surveillerende agenten reden op de Brugweg toen de jongen de agenten tegemoet kwam rijden op de fiets. Bij het passeren stak de 13-jarige zijn middelvinger op naar de agenten en schreeuwde iets. De politie keerde om de jongen op zijn gedrag aan te spreken. Hierop raakte het ventje in paniek en sjeesde ervandoor op zijn fiets. Op de Lindtsedijk vatten de agenten hem in de kraag. Na verhoor op het politiebureau werd de jongen overgedragen aan zijn familie. Er wordt nog naar een passende straf gekeken.

ZWIJNDRECHT Een 43-jarige man uit Zwijndrecht vond het op zondagavond 26 maart ook nodig om zijn middelvinger naar politieagenten op te steken. Surveillerende agenten reden over de Stationsweg in de richting van de Karel Doormanlaan. De 43-jarige reed ook in de auto. Hij claxonneerde naar de politie en stak vervolgens zijn middelvinger op. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij geïrriteerd te zijn geweest omdat de politie geen richting zou hebben aangegeven bij het verlaten van een rotonde. De man kreeg een boete van 220 euro.

OVERLAST
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 26 maart drie personen aangehouden in de Herradesstraat. Het gaat om een 41-jarige man uit Dordrecht, een 22-jarige jongeman uit Den Haag en een 21-jarige vrouw uit Dordrecht. De politie kreeg een melding van een vechtpartij in de straat. Het bleek om twee groepen te gaan die al langere tijd hinder van elkaar zouden ondervinden in de vorm van overlast in de straat. Het ging nu om overlast van harde muziek uit een auto. Een 41-jarige man had daar last van en zei er iets van. Daarop werd de 22-jarige boos. Dit escaleerde. Tijdens het conflict zou er flink naar elkaar geschreeuwd zijn. De 22-jarige zou op een gegeven moment in de auto zijn gestapt en over de voet van de 41-jarige man zijn gereden. In een reactie daarop zou de 41-jarige de ruit van de auto van de 22-jarige hebben vernield. Vervolgens zou de 22-jarige met een fiets hebben willen gooien richting de woning van de 41-jarige. Dit werd voorkomen door een huisvriend van de 41-jarige. De 21-jarige vrouw die de 22-jarige man op visite had, kwam plots uit huis gelopen met een mes. Ze zou hier mee gedreigd hebben. De politie werd ingeschakeld die het drietal aanhield en insloot. De politie onderzoekt de zaak.

SLACHTOFFER OVERLEDEN
DORDRECHT De 89-jarige mevrouw uit Dordrecht die op 22 maart j.l. zwaar gewond raakte bij een ongeval op de kruising Nassauweg/Prinses Julianaweg is op zondag 26 maart in het ziekenhuis overleden. Het slachtoffer liep zwaar hoofdletsel door het ongeval. Ze werd onder spoedbegeleiding van de politie naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische assistentie. De vrouw reed op 22 maart op de fiets op de Prinses Julianaweg. Zij werd door een auto komend vanaf de Nassauweg aangereden. De 43-jarige bestuurder van de auto had voorrang moeten verlenen aan de kruisende fietser op de Prinses Julianaweg. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.