Ingezonden persbericht


Vertrek van SAMAH-directeur Nathalie Boerebach

Amsterdam, 27 maart 2006

Geacht media-contact,

Via deze weg wil ik kenbaar maken dat ik per 1 juni 2006 SAMAH zal gaan verlaten, de reden is dat ik het de komende periode iets rustiger aan wil doen en wat meer tijd bij mijn kinderen wil doorbrengen. Van 1 juni 2006 tot 31 december 2007 zal ik 2 dagen per week in dienst treden bij MEE/ FvO om een regionaal steunpunt voor (ouders van) verstandelijk gehandicapte kinderen in het leven te roepen. Dus wederom het oprichten van een organisatie in combinatie met belangenbehartiging van een bijzondere jongerendoelgroep.

Ik heb als directeur en oprichter van SAMAH, en dus medewerker van het eerste uur, met bijzonder veel plezier mijn functie bekleed en zowel de groei van de stichting, de samenwerking met het bestuur, Humanitas, de medewerkers, externe organisaties, de media, vrijwilligers en jongeren en al hetgeen we bewerkstelligd hebben in de afgelopen 7 jaar als zeer bijzonder, leerzaam, dynamisch, relevant, uniek en soms ook als hartverwarmend en/of hartverscheurend ervaren. Een periode om wat mij betreft met trots op terug te kijken, en waar ik nog vaak aan terug zal denken. Ik zal dan ook zeker met gemengde gevoelens mijn functie gaan neerleggen.

Alhoewel ik nog niet ben vertrokken wil ik u met deze brief tevens bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren, door aandacht in de media voor SAMAH en onze doelgroep hebben wij veel kunnen betekenen voor de situatie en participatie van alleenstaande asieljongeren in Nederland! Ik spreek hierbij dan ook de hoop uit dat SAMAH ook na mijn vertrek op u kan blijven rekenen. Ik sluit niet uit dat onze wegen elkaar weer zullen kruisen en zal u vanuit mijn nieuwe functie zeker benaderen wanneer de situatie van verstandelijk gehandicapten daarom vraagt, omgekeerd wil ik u uitnodigen hetzelfde te doen.

In het najaar zal er ter gelegenheid van mijn afscheid en de komst van mijn opvolger een bijeenkomst plaatsvinden, waarover u nog nader bericht zult ontvangen.

Mocht u overigens iemand kennen die mijn opvolger zou willen worden: de vacaturetekst staat op de SAMAH-website en de sluitingsdatum is 1 april aanstaande.

Met vriendelijke groeten,
Nathalie Boerebach
directeur SAMAH

telefoonnummers:
werk: 020-5231100
mobiel: 06-26246796


---- --