Ingezonden persbericht


Zoekmachine voor studentenkamers gelanceerd

Groningen, 27 maart 2006 - Vandaag is http://www.kamerplanet gelanceerd: een zoekmachine voor studentenkamers. Hierdoor heeft een kamerzoekende student snel zicht op het huidige aanbod van de meeste studentenkamers in heel Nederland.

De zoekmachine struint de grootste kamersites af en verzamelt zo de gegevens van honderden kamers per dag. De site maakt deze kamers volledig doorzoekbaar en sorteerbaar zodat er een goed overzicht ontstaat van de kamers die potentieel interessant zijn voor de student. Bij het klikken op een eventueel geschikte kamer wordt de bezoeker doorgelinkt naar de desbetreffende site waarop de kamer aangeboden staat.

Op de site heeft de bezoeker de mogelijkheid om bijvoorbeeld te sorteren op prijs per vierkante meter, zo filtert de bezoeker er direct de duurdere kamers uit. Tevens is er de optie om kamers die al lang op bepaalde sites staan te negeren door te selecteren op plaatsing. Zo komt de kamerhuurder nooit voor de verassing te staan dat de kamer al lang vergeven is terwijl er nog wel melding van wordt gemaakt op de kamerverhuursite. Om te kijken waar de kamer zich precies bevindt is er een kaart beschikbaar.


---