Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/3)

TILBURG, 27 maart 2006

Eigenaar café en klant overmeesteren overvaller

RIEL: Vannacht, heeft de 36-jarige eigenaar van een café samen met een 31-jarige klant een 24-jarige Tilburger overmeesterd die het café met een jachtgeweer was binnengedrongen. De politie heeft de verdachte van het tweetal overgenomen. De overvaller is in verzekering gesteld.

De nacht van zondag 26 op maandag 27 maart kwam omstreeks 00.00 uur een gewapende overvaller een café aan de Dorpsstraat binnen. In de zaak bevonden zich op dat moment naast de eigenaar en diens vrouw ook twee klanten. De overvaller bedreigde met een geweer de eigenaar en eiste geld. De kastelein slaagde erin het geweer uit de handen van de overvaller te pakken. Een klant pakte de overvaller vast en wist deze naar buiten te krijgen. Op straat hielp de kastelein mee de rover onder controle te houden totdat de politie arriveerde.

Politie pakt rijder onder invloed

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger is vannacht op de Besterdring betrapt op het rijden onder invloed. De Tilburger blies 605 ugl, wat overeenkomt met circa 1,4 promille. Hij viel een motoragent op omdat hij met zijn auto zonder verlichting reed. Bij controle bleek de man sterk naar alcohol te ruiken. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Aanrijding met veel ravage en twee bestuurders onder invloed

TILBURG Zondagavond, om 23.30 uur, vond er een ongeval plaats op de kruising Ringbaan Zuid met de Groenstraat. Een 64 jarige automobilist uit Goirle reed over de Groenstraat de kruising op. Een 27-jarige man uit Tilburg die vanuit de richting Stappegoorweg over de Ringbaan Zuid reed, is vermoedelijk bij rood licht de kruising opgereden waarna een aanrijding ontstond. De politie baseert dit vermoeden op een getuige verklaring. Door de aanrijding werd een voetgangerslicht beschadigd. Het voertuig van de Goirlenaar stond midden op de Ringbaan Zuid, de auto van de andere partij stond in de berm. De 64-jarige bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 345 ugl, wat overeenkomt met 0,8 promille. Ook de andere bestuurder, de 27-jarige man uit Tilburg, bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. Hij blies 425 ugl, wat gelijk staat aan 1 promille.

Twee arrestaties na woninginbraak

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.45 uur twee jongens van beiden 14 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een woninginbraak die gisterenmiddag op de Domburgsingel gepleegd is. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Gisteravond werd de inbraak omstreeks 19.00 uur ontdekt. De inbrekers hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel, er waren namelijk geen braaksporen. Uit de woning werd onder meer een computer met scherm, een Flatscreen TV en een Playstation gestolen. De politie vermoedt dat de daders op slinkse wijze de voordeursleutel van de woning in bezit hebben gekregen. De twee aangehouden jongens worden verdacht van betrokkenheid bij deze inbraak en zijn daarom gisteravond nog aangehouden.

Studenten misdragen zich in fastfood restaurant

TILBURG: De politie heeft gisteravond op aanwijzing van personeel en getuigen omstreeks 22.45 uur in een fast food restaurant aan het Piusplein twee Tilburgse studenten van 25 en 23 jaar aangehouden die in het restaurant met dienbladen met consumpties en een stoel naar een klant hadden gegooid. Door het wangedrag van de studenten was ook een plasmascherm beschadigd. Een van de verdachten verklaarde dat andere studenten aan een aangrenzend tafeltje begonnen waren en hadden zij daarop gereageerd. De politie maakt een dossier op van deze zaak.

Politie onderzoekt tasjesroof

TILBURG: Een 68-jarige Tilburgse is zondagavond omstreeks 18.35 uur op het Stadhuisplein beroofd van haar zwarte schoudertas. Het slachtoffer verklaart dat een fietser haar tas van de schouder gerukt heeft. De straatrover vluchtte in de richting van de Schouwburgring. Het zou gaan om een jongen van circa 18 jaar oud met een Zuid-Europees of Noord Afrikaans uiterlijk. In de tas zat onder meer een agenda, een portemonnee en enkele medicijnen.

Politie onderzoekt diefstal 70 vogels uit volière Wandelbos

TILBURG: Tussen vrijdag 24 maart 19.00 uur en zaterdag 25 maart 07.15 uur zijn er uit een volière van de kinderboerderij in het Wandelbos 70 vogels gestolen. Het gaat om kanaries, parkieten, diamantduifjes, Chinese kwartels, rijstvogels, Paradijswida, Agaporissen, vinken en putters.

De volière is twee weken geleden geopend. Het maakt deel uit van een dierenpark / kinderboerderij in het Wandelbos. De kooi is voorzien van dubbel gaas aan de buitenzijde. De dieven hebben het gaas over een lengte van meer dan één meter open geknipt en omgevouwen. Door de ontstane opening is men de volière binnen gegaan. Vermoedelijk zijn alleen de vinken en putters geringd. De politie heeft vandaag een uitgebreide aangifte opgenomen. Tips over deze diefstal zijn welkom bij het Politiebureau Tilburg West, bereikbaar via 0900-8844.

Bikeagent houdt GSM-dief aan

TILBURG: Een alert bike agent heeft vanmorgen omstreeks 11.45 uur een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden die een GSM-telefoon had gestolen in een Sportschool aan de Besterdring. De biker zag dat de jongen iets deponeerde in een prullenbak aan de Lange Nieuwstraat. Bij nader onderzoek bleek dit een GSM-telefoon te zijn die de jongen kort daarvoor had gestolen. Hij verklaarde de telefoon weggegooid te hebben toen hij de biker aan zag komen.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Medewerkers van een supermarkt aan de Broekhovenseweg hebben vanmiddag omstreeks 12.00 uur een 28-jarige Bredanaar betrapt die diverse baby verzorgingsproducten in zijn tas had gestopt en vervolgens zonder te betalen de winkel had verlaten. De dief kon buiten de winkel worden aangehouden en werd daarna aan de politie overgeleverd. Het betreft een Bredase drugsgebruiker die van de opbrengst van de spullen methadon had willen kopen. Op 22 maart jl. werd hij ook al op winkeldiefstal betrapt in een zaak op het Wagnerplein. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Auteur: Willem van Hooijdonk