--------------------------------------------------------------------------
    De European Investment Bank besteedt beheer IT beveiliging uit aan    
                                Cybertrust                                
--------------------------------------------------------------------------

Historie van eerdere consultancy opdrachten doet vertrouwen groeien voor uitbesteden beveiliging
Mijdrecht, 03/27/2006

Cybertrust, de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, maakt vandaag bekend dat Ubizen, dochterbedrijf van meerderheidsaandeelhouder Cybertrust, een driejarige overeenkomst (verlengbaar tot vijf jaar) heeft gesloten met de Europese Investeringsbank (European Investment Bank of EIB) om op te treden als managed security services provider (MSSP) van de financiële instelling. Conform het contract zal Cybertrust ter plekke technisch advies verstrekken inzake IT beveiliging evenals voorzien in onderhoud en ondersteuning, en 24uur op 24, 7 dagen op 7, monitoring en management van al EIB's IT beveiligingsapparatuur. De EIB begon onlangs met het rationaliseren van al haar beveiligingsoperaties en gaf er de voorkeur aan om samen te gaan met één partner in beveiliging. Er volgde een openbare aanbesteding, waarbij verschillende leveranciers werden geëvalueerd; uiteindelijk werdCybertrust geselecteerd als MSSP voor het bedrijf. De EIB had in 2004 al met Cybertrust samengewerkt, toen het bedrijf samen met Entreprise des Postes et Télécommunications instond voor de implementatie en het beheer van beveiligingsaspecten van EIB's externe netwerk.

"Cybertrust ziet een sterke groei in het aantal bedrijven die voordeel zien in geconsolideerde beveiligingsoperaties, gecentraliseerde ondersteuning en 24 x 7 monitoring en beheer van beveiligingsoperaties door hun beveiligingsoperaties toe te vertrouwen aan een derde partij," zegt John Holland, Senior Vice President en General Manager EMEA bij Cybertrust. "We kijken ernaar uit samen te werken met de Europese Investeringsbank om hen proactief te helpen bij het bestrijden van aanvallen en het aanpakken van beveiligingsbedreigingen."

Cybertrust is de erkende wereldleider op het vlak van managed security services. De laatste 15 jaar vertrouwden heel wat bedrijven en overheden wereldwijd de beveiliging van hun kritische gegevens en de bescherming van identiteiten toe aan Cybertrust en hielp Cybertrust hen aantonen dat ze de regelgeving voortdurend naleven. Een recent rapport van sector-analist Ovum duidde Cybertrust aan als de leidinggevende specialist op de managed security services markt. Frost & Sullivan erkende Cybertrust de afgelopen twee jaar als de wereldwijde MSSP marktleider.

Bijkomende informatie over de Managed Security Services van Cybertrust zijn beschikbaar op http://www.cybertrust.com/solutions/managed_security_services.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging en levert diensten die kritieke gegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het demonstreren van voortdurende compliance. Cybertrust is gevestigd in Herndon, Virginia in de VS en heeft ruim dertig kantoren over de hele wereld. Cybertrust is een van de grootste leveranciers van informatiebeveiliging en wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com.
© Cybertrust 2006. Alle rechten voorbehouden.
Cybertrust en Online Compliance Program zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Cybertrust Holdings, Inc. en/of haar dochtermaatschappijen en licentiegevers. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Als u meer informatie wilt of met een Cybertrust specialist wil spreken, kunt u contact opnemen met Jeanette De Wilde van NewsEngine PR op +31 20 567 2170 of via jeanette.dewilde@newsenginepr.com. Ref.:CYBER0071-3D6E82