Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

27-03-2006
Leerzame Eerselse week van Nederland Schoon

Van 20 tot en met 25 maart jl. vond voor de vierde keer de landelijke week van Nederland Schoon plaats. Ook gemeente Eersel werkte mee aan dit project dat tot doel heeft om de preventie en bestrijding van zwerfafval onder de aandacht te brengen.

De gemeente heeft een aantal basisscholen bij deze actieweek betrokken vanuit de gedachte 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', daarmee doelend op hun 'weggooigedrag' en het ontstaan van zwerfafval. Bart Tholen, toezichthouder leefomgeving van de gemeente, bracht vorige week een bezoek aan leerlingen van groep VS04 van de Groote Aard in Duizel en groep 8 van de basisscholen St. Willibrordus en St. Jacobus uit Eersel, St. Jan in Duizel, Sinte Lucij in Steensel en St. Lambertus uit Vessem.
Na de klassikale bijeenkomst waarbij uitleg werd gegeven over zwerfafval en leerlingen een vragenlijst konden invullen, trokken de groepen er met de fiets op uit om zwerfafval op te sporen. Enkele 'zwerfafvalgevoelige' locaties werden bezocht, namelijk de Nieuwstraat, de provincialeweg langs het fietspad en de carpoolplaats in Eersel.
Daarna brachten de groepen een bezoek aan de milieustraat in Eersel, waar een rondleiding plaatsvond en ze uitleg kregen over het scheiden en verwerken van afval.
Het was een leuke maar vooral leerzame dag voor de leerlingen. Dit bleek onder meer uit de vele vragen die de leerlingen stelden aan Bart Tholen en medewerkers van de milieustraat.
De Groote Aard gaat de komende weken nog door met het project zwerfafval.