Ingezonden persbericht


Gelderse Milieufederatie gaat collegeakkoorden toetsen op groene gehalte

De Gelderse Milieufederatie (GMF) gaat de collegeakkoorden die de komende weken gesloten worden in de diverse gemeenten toetsen op hun groene gehalte. De GMF ziet dat steeds meer besluiten met gevolgen voor natuur en milieu op gemeentelijk niveau genomen worden en onderstreept het belang van deze onderwerpen in het lokale bestuur.

Of het nu gaat om vuile lucht, om klimaatverandering, lichtvervuiling, of het behoud van groen in en om stad of dorp, de milieubeweging heeft zo haar eigen wensen en suggesties. Die zijn vastgelegd in een groene verlanglijst die zomer 2005 aan alle politieke partijen gestuurd is. Tijdens de campagne organiseerde de GMF in de vier grootste gemeenten een lijsttrekkersdebat over natuur en milieu. En nu er na afloop van de verkiezingen de nodige afspraken tussen partijen worden vastgelegd in collegeakkoorden, wil de GMF graag weten welke elementen van het groene verlanglijstje voortvarend opgepakt gaan worden.

Zodra de akkoorden rond zijn, zal de GMF ze scoren op hun groene gehalte aan de hand van een checklist. De resultaten worden in een ranglijst gepresenteerd. Zo ontstaat een antwoord op de vraag welke gemeenten de groenste collegeakkoorden hebben en welke veel steken hebben laten vallen.

Zie voor de groene verlanglijst: http://www.geldersemilieufederatie.nl/nieuws.php?id=116 Zie voor een verslag van de lijsttrekkersdebatten in Apeldoorn, Ede, Arnhem en Nijmegen: http://www.geldersemilieufederatie.nl/nieuws.php?id=207

Dit persbericht is verzonden door:
Gelderse Milieufederatie
Eric van Kaathoven
Communicatieadviseur en Beleidsmedewerker Duurzame Energie Jansbuitensingel 14
6811 AB Arnhem
tel. 026-3523740
tel. 06 48 96 44 78
e.van.kaathoven@geldersemilieufederatie.nl