Vereniging Nederlandse Gemeenten

trainingen nieuwe raden in april van start

Enkele tientallen gemeenteraden hebben al gereageerd op de folder waarin het VNG- Project raadsverkiezingen een aanbod doet voor workshops aan de nieuwe raden.

Er zijn drie typen workshops. Het eerste type heeft betrekking op de mogelijkheden van de raad om beleid te voeren op zes beleidsterreinen. In deze categorie zijn er zes workshops: Wmo, veiligheid, ruimtelijke ordening en bouwen, gemeentefinanciƫn, sociale zaken en armoedebeleid en onderwijs en onderwijshuisvesting.

Het tweede type workshops richt zich op vaardigheden van raadsleden, zoals: burgers betrekken, debatteren, goed voorbereid vergaderen, voorzitten, omgaan met hete hangijzers, snellezen en timemanagement. Ten derde is er de workshop De gemeente in vogelvlucht met allerlei achtergrondinformatie die te maken heeft met de gemeente als bestuurslaag. De workshops kunnen in uw eigen gemeente en op bais van uw eigen behoefte gegeven worden. U kunt ook zelf onderwerpen aandragen.

De prijs varieert van 300 euro voor een workshop over een beleidsonderwerp tot 900 euro voor een workshop over vaardigheden.

Dit aanbod worde mede gesubsidieerd door het Ministerie van BZK.

Voor meer informatie kunt u mailen naar raadsleden@vng.nl