Gemeente 's-Hertogenbosch

27-03-2006
Feestelijke opening nieuwbouw Ds. Pierson college Op vrijdag 24 maart 2006 vond de feestelijke bijeenkomst plaats ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw op het terrein van het Ds. Pierson College. In aanwezigheid van wethouder B. Eigeman, het personeel van de school, leden van de leerlingenraad, vertegenwoordigers van het architectenbureau en de aannemer alsook andere genodigden werd de officiële Foto schoolgebouw openingshandeling verricht. Hierbij werd eerst via een presentatie de naam "LUX" van het nieuwe gebouw bekend gemaakt, waarna door de wethouder in het nieuwe gebouw de naam in lichtende letters werd ontstoken. De bouwwerkzaamheden zijn een jaar geleden gestart op 11 februari.

Uitbreiden en aanpassen bestaand gebouw
Het Ds. Pierson College is sinds 1993 gehuisvest bij NS-station Oost, op de hoek van de Aartshertogenlaan en de Bruistensingel. Het bestaande gebouw is al twee keer uitgebreid om de groei van de school op te vangen. Om de in totaal 1430 leerlingen goed te kunnen huisvesten is er op het schoolterrein een gebouw van 1650 m² bijgeplaatst. Dit gebouw staat op palen staan om voldoende ruimte voor de fietsen en brommers over te houden. De nieuwe vleugel biedt onderdak aan de HAVO en VWO bovenbouwleerlingen.

Voorzieningen
Het nieuwe gebouw voorziet, naast zes lokalen, in een groot open leercentrum, een koffiecorner, enkele stafruimten en een aantal kleinere ruimten voor werk- en projectgroepen. In het gebouw kan de onderwijsvernieuwing uitstekend vormgegeven worden. Deze onderwijsvernieuwing is gericht op het invoeren van keuzewerktijd voor leerlingen en het Foto openingshandeling verdelen van het schooljaar in vijf perioden. In elke periode hebben de leerlingen minder vakken, maar per vak meer lesuren per week. Door deze wijzigingen vervallen de tussenuren voor leerlingen. Tussen de perioden zijn schakelweken gepland. Tijdens die schakelweken werken leerlingen nauw samen in projecten, zijn er excursies en presentaties. Er is een laboratorium ingericht voor leerlingen, die voor natuurkunde, scheikunde of biologie experimenten moeten uitvoeren in of buiten de reguliere lessen. Ook wordt er een "kunstvleugel" gecreëerd en daarnaast zijn de aula en de receptie functioneler gemaakt.