Politie Zaanstreek-waterland


Zaanstreek-Waterland, 27-03-2006

Met: Spookrijder dodelijk verongelukt, auto's gestolen na inbraak en man gewond door zware plaat.

Vuurwerk

Ilpendam, maart 2006.

Begin maart werd door de politie een viertal jongens van vijftien en zestien jaar oud uit Ilpendam aangehouden die vuurwerk hadden afgestoken. In eerste instantie werd het kwartet na verhoor vrijgelaten. Uit verder onderzoek bleek dat één van hen zich bezig had gehouden met het maken van vuurwerk en pijpbommen. Hij werd vervolgens nader verhoord en hieruit bleek dat hij zijn informatie voor het maken van de pijpbommen van het internet haalde. Ook bleek dat hij al meer zelfgemaakt vuurwerk had afgestoken. Tegen de Ilpendammer werd proces-verbaal opgemaakt dat naar justitie wordt gestuurd omdat hij al twee maal bij HALT is geweest. Zijn drie vrienden mogen wel naar HALT om hun straf te ondergaan.

Beller aangehouden

Zaandam, maandag 27 maart 2006, 10:45 uur.

De politie heeft een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij zijn naam niet wilde opgeven in een bekeuringsituatie. Surveillerende agenten zagen dat de man een mobiele telefoon aan het oor had terwijl hij in zijn auto over De Weer reed. Toen de man te horen kreeg dat hij hiervoor een bekeuring tegemoet kon zien weigerde hij zijn naam op te geven. Na verhoor aan het bureau werd aan de man alsnog een proces-verbaal uitgereikt en werd hij vervolgens heengezonden.

Gestolen fiets

Purmerend, zondag 26 maart 2006, 22:44 uur.

De politie heeft twee mannen uit Purmerend van 24 en 22 jaar oud op de Burg. D. Kooimanweg aangehouden omdat zij mogelijk iets te maken hebben met een fietsendiefstal. Surveillerende agenten hielden de 22-jarige staande omdat hij zonder licht op de fiets reed. Bij navraag bleek dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd. De man werd vervolgens aangehouden en verklaarde dat het niet zijn fiets was. De eigenaar kwam na een belletje ter plaatse en werd vervolgens aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Auto's gestolen na inbraak

Koog aan de Zaan, maandag 27 maart 2006, 08:50 uur.

Uit een woning aan de Cacaomolen werd in de nacht van zondag op maandag een bos sleutels en een laptop computer gestolen. Met de sleutels werden voor de deur een zwarte VW Golf met het kenteken 76-NZ-LJ en een Mercedes bestelbus met het kenteken 60-BV-HZ weggenomen. Hoe men binnen kwam is niet bekend. Er zijn geen sporen van verbreking. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandam West - Westerwatering via 0900-8844.

Man gewond door zware plaat

Zaandam, maandag 27 maart 2006, 08:50 uur.

Een 34-jarige man uit Hensbroek is op de Zuiddijk bij bouwwerkzaamheden gewond geraakt toen hij een bekistingelement van 700 - 800 kg op zich kreeg. Doordat er metalen pennen in het beton stonden heeft de man niet het hele gewicht van de vallende plaat op zich gekregen. De bouwvakker werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De uitgerukte traumahelikopter kon worden teruggeroepen. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Veelpleger gevat

Purmerend, maandag 27 maart 2006, 11:27 uur.

Een 22-jarige veelpleger uit Purmerend werd door de politie aangehouden als verdachte van een diefstal bij een supermarkt op het Van Burgplein. De man had bij de kassa niets afgerekend maar er kwam bij fouillering uit zijn zak wel een pak koek. De verdachte werd vervolgens aangehouden, overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Spookrijder dodelijk verongelukt

Middenbeemster, maandag 27 maart 2006, 02:20 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat plaatsvond op de Rijksweg A7 waarbij een 26-jarige man zonder vaste woonplaats om het leven is gekomen. Een 38-jarige man uit Hoorn reed in zijn personenwagen vanuit de richting Purmerend in de richting van zijn woonplaats en haalde net enkele auto's in waardoor hij een aanrijding met de spookrijder niet kon voorkomen. De man uit Hoorn belandde in de berm tegen een boom en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De spookrijder overleefde de aanrijding niet. Het voertuig waarin hij reed stond sinds 25 maart als gestolen geregistreerd voor de politieregio Kennemerland. Een getuige belde de politie kort voor de aanrijding met de mededeling dat de rode VW Polo slingerend over een oprit reed. Een tweede getuige sprak agenten aan op de snelweg en vertelde dat dezelfde auto een vreemde manouvre had gemaakt. Van deze getuigen is abusievelijk geen naam genoteerd. Zij en eventuele andere getuigen worden verzocht alsnog contact op te nemen met de politie van wijkteam Beemster via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 27-03-2006 16:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |