De Unie


27/03/2006
Leden De Unie wel akkoord met CAO Vredestein
âActiedreiging onbegrijpelijk met 2,4 % loonsverhogingâ

Culemborg, 27 maart 2006 - De leden van De Unie bij Vredestein hebben duidelijk ingestemd met de nieuwe CAO. FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond zijn vooralsnog tegen. De FNV heeft door middel van het stellen van een ultimatum en het oprichten van een actiecomité aangekondigd acties te gaan voorbereiden. Unieonderhandelaar Huug Brinkers:âDe Unie is het hier nadrukkelijk niet mee eens. Wij zijn van mening dat het mogelijk voeren van acties onbegrijpelijk en onterecht isâ.

âVredestein heeft goede resultaten geboekt. Met de andere bonden zijn we dan ook van mening dat er op dit moment geen reden is voor matiging van de lonen en dat wij in ieder geval een marktconforme verbetering van de lonen wensen.
Naar onze mening is dit bij deze CAO onderhandelingen ook gelukt. Een verhoging van ruim 2,4% (1,75 per 1 januari 2006 samen met de verhoging van de eindejaarsuitkering van 0,67%) is meer dan marktconform te noemenâ, aldus Huug Brinkers .

De ontwikkelingen binnen Amtel (het Russische âmoederconcernâ van Vredestein Banden) en in de bandenmarkt zijn van dien aard dat in Enschede nog alle zeilen bijgezet moeten worden om ook op de lange termijn de werkgelegenheid daadwerkelijk in stand te kunnen houden.

Actiedreiging en mogelijk actievoeren op dit moment zijn onterechtâ, aldus De Unieonderhandelaar.

---