Persberichten 27/03 middag

Regio, 27-03-2006

Katwijk Aanhouding De politie heeft maandag 27 maart in de ochtend een 33 jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Agenten zagen de man rijden over de Provincialeweg N206. Hij viel op bij de agenten toen hij meerdere keren achter elkaar afremde. Hierop werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. Een blaastest gaf aan dat hij niet onder invloed was van alcohol. De bestuurder kreeg hierop een bekeuring voor het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs. Bij het overhandigen van de bekeuring viel uit zijn broeksband een zakje met twee wikkels met vermoedelijk cocaïne. Daarnaast werd bij de man een geldbedrag aangetroffen waardoor hij verdacht werd van dealen. Tevens bleek later dat hij een valse naam had opgegeven. Ook hiervoor krijgt de man een bekeuring. Een bloedproef moet vaststellen of de man onder invloed was van verdovende middelen.

Lisse Aanhouding na diefstal uit schuur De politie van Amsterdam-Amstelland heeft op verzoek van het korps Hollands Midden een 29 jarige Amsterdammer in zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal uit een schuur in Lisse aan de t Lange Rack. Een buurvrouw vertrouwde het niet toen zij in de nacht van maandag 27 maart een man in het donker gekleed bij de schutting van haar buurman vandaan zag komen. De vrouw sprak de man aan, maar deze stapte in een bestelbus. Een familielid van de vrouw noteerde het kentekennummer waarna de politie de verdachte kon achterhalen. De verdachte heeft inmiddels bekend een fiets en electrisch gereedschap, waaronder een schuurmachine en een decoupeerzaag, te hebben gestolen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden/ Zoeterwoude-Rijndijk Verkeersongeval Zaterdag 25 maart omstreeks 00.20 uur vond op de toerit van de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 18-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed vanaf de Europaweg de toerit op en kwam in de bocht aan de uiterste linkerzijde van de weg terecht. De Alphenaar probeerde te corrigeren door naar rechts te sturen, maar verloor hierdoor de controle over de auto. De bestuurder kwam op de linkerrijstrook terecht waar een 27-jarige vrouw uit Amsterdam reed. Deze kon hem echter niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De Amsterdamse werd met onder andere een gekneusde rib overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Man verzet zich bij zijn aanhouding Terwijl agenten omstreeks 01.15 uur het verkeer op de Europaweg regelden vanwege de aanrijding, kwam een 40-jarige automobilist uit Zoeterwoude vanuit de richting Zoeterwoude aangereden. De man reed slingerend en over twee rijstroken in de richting van de agenten. Een agent probeerde de aandacht van de bestuurder te trekken door met een lamp te zwaaien om hem snelheid te laten minderen. De bestuurder bleef echter al slingerend doorrijden. Bij de verkeerslichten moest de bestuurder hard remmen om tijdig tot stilstand te kunnen komen voor het rode licht. Toen een agent de bestuurder aansprak werd er een alcohollucht geroken. Hierop werd er een indicatie blaastest afgenomen welke aangaf dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. De bestuurder werd hierop aangehouden. Echter toen een agent hierna aan de man vertelde dat hij tot de ademanalyse op het bureau geen enkele nuttiging meer tot zich mocht nemen, stak de man toch een sigaret op. Na een waarschuwing viel de man de agent aan door te proberen hem bij de keel vast te pakken. Nadat de arm was weggeduwd pakte de man de agent bij de jas vast. Hierop werd hij door een andere agent naar de grond gebracht waarna ze de handboeien probeerden aan te brengen. De man verzette zich hevig waardoor een derde agent nodig was voor de aanhouding. De man bleef zich ook in de politieauto en onderweg naar het bureau verzetten. Daarbij uitte hij bedreigingen naar de agenten. Vier agenten deden aangifte van bedreiging en/of mishandeling. De blaastest op het bureau gaf een resultaat van 670 ug/l. De limiet is 220. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Inbraken in het weekeinde In het weekeinde zijn in diverse woningen en bedrijven in Leiden ingebroken. Op zaterdag 25 maart, op de dag, werd er ingebroken in een woning aan de Rijnstraat. Uit de woning werd een laptop en een zwarte rugtas weggenomen die in het zicht op tafel stonden. De politie adviseert waardevolle spullen nooit in het zicht te laten staan, om gelegenheidsinbrekers niet aan te moedigen. Op dezelfde dag werd er door het intikken van een ruit ingebroken in een woning aan de Rijnsburgersingel. Uit de woning werd een flatscreen meegenomen. Die ochtend om 10.00 kreeg de politie de melding dat er een inbraak was geweest in een winkel aan de Haarlemmerstraat. Het is nog niet bekend wat er uit de winkel was weggenomen. In de nacht, omstreeks 05.20 uur, vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan het Bevrijdingsplein. De voordeur bleek opengebroken te zijn en tevens was het rolluik omhoog geschoven. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. Mogelijk dat iemand getuigen is geweest of iets verdachts heeft gezien of gehoord met betrekking tot één van deze inbraken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Inbraak in winkel De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een winkel die gevestigd is aan de Euromarkt. De inbraak werd vanochtend door een medewerker opgemerkt. Inbreker(s) zijn via de achterzijde van de winkel binnengedrongen en zijn in het pand op zoek gegaan naar waardevolle spullen. Uit de winkel is onder andere een geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de politie is een onderzoek gestart naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen die s nachts iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Brand in monumentaal pand De gezamenlijke meldkamer van brandweer, ambulance en politie kreeg op maandag 27 maart, omstreeks 12.00 uur, de melding dat er een brand was ontstaan in het centrum van Gouda. Het bleek te gaan om een eetgelegenheid op de Markt. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een flinke brand aan, waar op een gegeven moment de vlammen uitsloegen. De brandweer sprak van een grote brand. Naastgelegen panden werden door de politie ontruimd en de omgeving werd, om de veiligheid van de toeschouwers te waarborgen, afgezet. Het ambulancepersoneel was voor de zekerheid aanwezig. De brandweer zette groot materieel in om de brand te blussen. Rond 13.00 kon het sein brandmeester gegeven worden. De brand was op dat moment onder controle, maar nog niet uit. De brandweer is nog tot 15.00 uur bezig geweest om de brand te blussen.

Door de hevige rookontwikkeling moest een aantal mensen (6 in totaal) met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden overgebracht. De verwachting is dat zij niet in het ziekenhuis hoeven te blijven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Op het moment van het uitbreken van de brand was men buiten aan het pand aan het werk, het is echter niet gezegd dat de brand daardoor is ontstaan. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Schoonhoven Snelheidscontrole De politie heeft zondag 26 maart van 15.45 tot 17.39 uur een radarcontrole gehouden op de G.J.V. Heuven Goedhartweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. van de 598 passanten waren er 40 die te hard reden.

--- einde berichten ---