Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 27 maart 2006

Man aangehouden na bedrijfsinbraak

BREDA: Zondagavond heeft de politie een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van een bedrijfsinbraak aan de Langendijk. Zondagavond meldde een beveiligingsbedrijf dat er werd ingebroken bij het bedrijf. Tijdens een surveillance ronde rond 22:00 uur betrapte een beveiligingsbeambte op heterdaad twee inbrekers, die er vervolgens vandoor gingen. Met een signalement van de daders stelde de politie een onderzoek in en hield in een woning aan de Scharenburgstraat de Bredanaar aan. Hij heeft bekend dat hij een raam heeft vernield en op zoek was naar computers. Bij de inbraak bleken computers te zijn buitgemaakt. Van de buit is nog niets teruggevonden. Na verhoor is de verdachte in de loop van de maandagmiddag heengezonden. De 2^e dader is nog voortvluchtig.

Automobilisten betrapt met drank op achter het stuur

BREDA/PRINSENBEEK: In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee automobilisten aangehouden die met drank op achter het stuur van hun auto waren gaan rijden. Omstreeks 02:00 uur liep een 39-jarige inwoner van Breda tegen de lamp aan de Emerparklaan in Breda. De snelheid waarmee hij door de bebouwde kom reed was voor agenten aanleiding om hem aan te spreken. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Op het bureau blies hij een waarde van 335 ug/l. Een 50-jarige man uit Prinsenbeek blies een uur later precies dezelfde waarde op het ademanalyseapparaat. De man werd aan de Velsgoed in Prinsenbeek van de weg werd gehaald, omdat de politie vermoedde dat hij met een glaasje op achter het stuur van zijn auto zat. Beide chauffeurs kregen een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Na verhoor zij zijn heengezonden.

Gestolen auto achtergelaten bij ramkraak

BREDA: Aan de Lunetstraat is vanmorgen een ramkraak gepleegd. Rond 04:00 uur werd met behulp van een auto de voorpui van een bedrijfspand beschadigd, waardoor de dader het bedrijf binnen kon gaan. De auto werd na de inbraak door de dader achtergelaten. Op dit moment is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen. Het gebruikte voertuig bleek in de nacht van 6 op 7 maart te zijn gestolen aan de Donk. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Auto buitgemaakt bij woninginbraak

BAVEL: Bij een woninginbraak aan de Schoutenlaan is in de nacht van zondag op maandag een personenauto buitgemaakt. De bewoner werd rond 05:00 uur wakker van een klap en glasgerinkel in zijn woning. Toen hij beneden kwam zag hij dat er een ruit was ingegooid van de achterdeur. De dader nam autosleutels mee en is ervandoor gegaan met een blauwe Audi A8 die op de oprit van de woning stond. De auto met het kenteken TS-NG-75 is door de politie international gesignaleerd.

Politie houdt rood licht controle: 23 bekeuringen

BREDA: Op de kruising Biesdonkweg/Nieuwe Kadijk heeft de politie maandagmorgen een verkeerscontrole gehouden waarbij gelet werd op het stoppen voor rood licht. 15 fietsers en 6 automobilisten kregen van agenten een bekeuring uitgedeeld omdat zij door rood verkeerslicht reden. Twee fietsers reden in een verboden rijrichting en verdwenen ook in het boekje van een agent.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Magnoliastraat is in de nacht van zondag op maandag een personenauto gestolen. De eigenaar had zijn zilvergrijze Volkswagen er zondagavond rond 21:30 uur geparkeerd. Vanmorgen om 09:15 uur bleek zijn auto met het kenteken 89-LG-LR te zijn gestolen. De politie heeft zijn auto internationaal gesignaleerd.

Man aangehouden na mishandeling conducteur

BREDA: Zondagavond is aan het Stationsplein een 20-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man uit Etten-Leur werd door conducteurs op het station gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoerskaartje, maar dat kon hij niet tonen. Toen hij vervolgens het station uit werd gestuurd begon hij het personeel van de Nederlandse Spoorwegen te beledigen en sloeg hij conductrice. De vrouw deed aangifte van mishandeling. Na verhoor is de Etten-Leurenaar met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Auteur: Henk Snepvangers