Ingezonden persbericht


Microsoft lanceert Zeker Ondernemen PLUS, een gepersonaliseerde webdienst voor ondernemers

Gratis online software- en businesstrainingen, softwaresupport, informatie en aanbiedingen

Schiphol-Rijk, 27 maart 2006 - Microsoft introduceert Zeker Ondernemen PLUS, een gemakkelijke webdienst voor ondernemers die hun gratis hulp biedt voor alledaagse ondernemersvraagstukken op het gebied van onder meer marketing, personeelsbeheer en financieel management. Aan de hand van het registratieprofiel genereert PLUS een persoonlijke homepage met voor de ondernemer relevante informatie, aanbiedingen en trainingen.

Met PLUS speelt Microsoft in op de resultaten van een recentelijk in Nederland uitgevoerd onderzoek onder kleine bedrijven. Uit dit onderzoek blijkt dat er veel interesse bestaat voor een betere en hechtere relatie met Microsoft. Gevraagd naar waar deze bedrijven de voorkeur aan geven, antwoordt 30 procent 'ondersteuning en training'. Ook is er vraag naar gepersonaliseerde content, informatieverstrekking per e-mail en gratis downloads. PLUS biedt de ondernemer en zijn medewerkers daarom een breed scala aan diensten, zoals uitgebreide online training op het gebied van marketing, personeelsbeheer of financieel management. PLUS biedt eveneens softwaretrainingen voor Microsoft-producten. Bij technische vragen helpt PLUS zoeken naar het antwoord op de Microsoft website of binnen gebruikersgroepen, waar het ook mogelijk is vragen te bespreken. Tenslotte is er ook financieel voordeel. Ondernemers kunnen tegen gereduceerd tarief adressen aanschaffen of PC-ondersteuning krijgen op kantoor. De huidige diensten zijn pas het begin - elke maand zullen nieuwe trainingen, aanbiedingen en diensten worden toegevoegd.

Zeker Ondernemen
Met de introductie van PLUS zet Microsoft de laatste stap in een gerichte benadering van kleinzakelijke ondernemers. Deze werd drie jaar geleden ingezet met de introductie van de ondernemersportal 'Microsoft voor Ondernemers' (www.microsoft.nl/ondernemers). Op deze website komt inmiddels ruim 40 procent van ondernemend Nederland. Onder de noemer 'Zeker Ondernemen' vinden ondernemers op deze portal praktische tips en trucs rond thema's zoals klanten werven, klanten behouden, thuiswerken en financieel management. Daarnaast komen ondernemers aan het woord in online videoverslagen van een praktijkverhaal rond een van de thema's.

"Met PLUS helpen we ondernemers met onduidelijkheden die we zelf gecreëerd hebben door onze producten zo veelzijdig te maken", zegt Ties Arts, group manager kleinzakelijke markt & partners. "Vaak hebben zij weliswaar onze producten in huis, maar weten ze niet hoe ze hun bedrijf er optimaal van kunnen laten profiteren. Met bijvoorbeeld een acceptgiro-generator of een rittenadministratie-template maken we het hen heel gemakkelijk."

Meer informatie: www.microsoft.nl/zoplus

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht