Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 maart 2006

Politie onderzoekt brand in bedrijvencomplex

STEENBERGEN: In het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar de oorzaak van de brand, die gisteren een bedrijvencomplex aan de Dam Bustersstraat trof, is maandagmorgen een 26-jarige man uit Lepelstraat gehoord. Deze man gaf tegenover de politie toe onlangs een hennepkwekerij te hebben ingericht naast de bedrijfsruimte, waar de brand is ontstaan. Het betreft hier dus een andere hennepkwekerij dan degene, waarin vermoedelijk de brand is ontstaan. De politie is er vooralsnog niet in geslaagd met zekerheid de identiteit vast te stellen van laatstgenoemde huurder. Omdat ook nog de exacte oorzaak van de brand dient te worden vastgesteld, zet de politie haar onderzoek de komende dagen voort.

Politie bekeurt 192 hardrijders

STEENBERGEN: Ondanks het slechte weer hielden 33 van de 1436 weggebruikers, die maandag tussen 8.30 en 14.30 uur aan de Zeelandweg-Oost reden, zich niet aan de maximum snelheid. De overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

HALSTEREN: Van de 2221 bestuurders, die maandagmiddag tussen 13.15 en 15.45 uur gebruik maakten van de Steenbergseweg reden er 159 harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Ook deze hardrijders kunnen een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Diefstallen vanaf bouwterrein

HOEVEN: Een vertegenwoordiger van het bouwbedrijf, dat momenteel werkzaamheden uitvoert aan de Bovendonksestraat, heeft maandagmorgen bij de politie aangifte gedaan van een tweetal inbraken. Bij de eerste inbraak, die vorige week dinsdagavond of nacht werd gepleegd, werden onder meer ratelsleutels, vlechttangen en vuisthamers meegenomen. Op enig moment tijdens het afgelopen weekeinde werd het bouwterrein nogmaals door het dievengilde bezocht en werden stroomkasten, kabelhaspels met kabel en een kruiwagen meegenomen.

Politie grijpt motorrijders in de kraag

RUCPHEN: Politiemensen hebben zondagmiddag een tweetal motorrijders in de kraag gegrepen, die tussen Roosendaal en Rucphen met een veel te hoge snelheid over de rijksweg A58 reden. Van een 33-jarige Roosendaler werd het rijbewijs ingevorderd, omdat hij met een snelheid van 174 km/uur (na meetcorrectie) reed. Hij kan tevens een proces verbaal tegemoet zien. Een 26-jarige inwoner van Rucphen kan een forse bekeuring tegemoet zien vanwege zijn snelheid van 164 km/uur. Het bewuste deel van de rijksweg staat, onder meer vanwege de grote hoeveelheid bochten en de op- en afritten, bij de politie bekend om zijn populariteit onder motorrijders. Omdat het overige verkeer regelmatig schrikt van de halsbrekende toeren, die motorrijders op dit traject soms verrichten, houdt de politie het bewuste weggedeelte nauwlettend in de gaten.

Automobilist rijdt in op jongen; politie zoekt getuigen

ROOSENDAAL: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke doodslag op een 13-jarige jongen uit Roosendaal. De jongen liep woensdagmiddag 22 maart rond 13.30 uur op de Langdonk, toen ter hoogte van de Mathildadonk op hem werd ingereden door de bestuurder van een personenbusje. De jongen wist nog net aan de kant te springen en herkende in de bestuurder een familielid, waarmee hij in onmin leeft. Hij heeft bij de politie aangifte van het voorval gedaan. Politiemensen hebben nog dezelfde dag een buurtonderzoek ingesteld, maar geen getuigen gevonden. De politie hoopt dat personen, die getuige van het voorval zijn geweest, zich alsnog zullen melden via telefoonnummer 0900-8844. Het bewuste busje is (middel)groen van kleur.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

ROOSENDAAL: Bij een controle aan de Kalsdonksestraat kreeg een 19-jarige automobilist uit Roosendaal maandagmiddag van de politie een stopteken. Toen de politiemensen de man aanspraken, roken zij een henneplucht. Hierop besloten zij de man te fouilleren. Naast twee gripzakjes met softdrugs, troffen zij hierbij eveneens een ploertendoder aan. Omdat deze op de lijst van verboden wapens staat, is de man hierop door de politie aangehouden. Hij heeft afstand gedaan van het wapen en een dagvaarding gekregen, omdat hij het door het Openbaar Ministerie opgelegde schikkingsvoorstel van 120 euro niet kon voldoen.

Auteur: Manon Ostendorf