Gemeente Thorn


30 maart 2006

OPENBARE RAADSVERGADERING DONDERDAG 30 MAART 2006 Op donderdag 30 maart 2006 komt de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis in openbare vergadering bijeen. De aanvang van de vergadering is 19.30 uur.
Alle belangstellenden zijn van harte welkom.
De agenda (onder het voorbehoud van wijzigingen) van de raadsvergadering is als volgt samengesteld:

1. Opening;

2. Voorstel tot vaststelling van de agenda van de raadsvergadering van 30 maart 2006;
Trekking stemmingsnummer;

3. Voorstel tot vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Thorn, gehouden op 27 oktober 2005, vergadernummer 05-05;

4. Voorstel tot vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Thorn, gehouden op 16 februari 2006, vergadernummer 06-01;

5. Ingekomen stukken;

6. Mededelingen;

7. Voortgangslijst agendapunten;

8. Vaststelling LandschapsOntwikkelingsPlan Tuin van Limburg;
9. Voorstel tot vaststelling van het Sociaal-economisch actieplan regio Roermond (fase 2);

10. Rondvraag;

11. Sluiting.

GOUVERNEUR BRENGT BEZOEK AAN HEEL, MAASBRACHT EN THORN Gouverneur Léon Frissen van de provincie Limburg brengt op donderdag 6 april a.s. een bezoek aan de gemeenten Heel, Maasbracht en Thorn. Tijdens zijn bezoek maakt hij een boottocht over de Maasplassen en onthult hij een plaquette.
De gouverneur wordt rond 9.30 uur op de Maasboulevard in Wessem ontvangen door de drie colleges van burgemeester en wethouders. Om 9.45 uur stappen zij hier op de boot voor rondvaart naar Stevensweert. Tijdens de boottocht zal onder meer gesproken worden over het profiel van de nieuwe gemeente Maasgouw, de nota Belvedere en de ontwikkelingen rondom de projecten Maasplassen en Essentterrein. Terug in Wessem ontvangt de gouverneur de fractievoorzitters van de drie gemeenten. Tijdens een boottocht over de Maas en Maasplassen richting Thorn zal hij met hen van gedachten wisselen over actuele gemeentelijke themas, zoals het dualisme en de benoeming van de burgemeester.
Weer aangemeerd in Wessem wordt de plaquette Beleef het water onthuld. Beleef het Water is een Europees project (Benelux Middengebied) mede gefinancierd door de provincie en de gemeentes - met als doel de oevers van de Maas en het onmiddellijke achterland aantrekkelijk te maken voor het publiek. Zo zijn in Maasbracht, Wessem en Thorn straten, trappen en fiets- en wandelpaden langs de Maas opgeknapt. Met de onthulling van de plaquette wordt het project Beleef het water in Thorn, Wessem en Maasbracht afgerond. Rond 13.30 uur zal de gouverneur vertrekken.

VOORBEREIDINGEN NIEUWE EVENEMENTENKALENDER
Laatste evenementenkalender
De laatste evenementenkalender, thans verkrijgbaar bij onder andere de VVV-winkel en de balie van het gemeentehuis, omvat de periode januari-april 2006. Hij kwam tot stand dankzij de medewerking van verenigingen en instellingen uit de gemeente Thorn, Heel en Maasbracht.

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor de eerstvolgende kalender voor de periode mei-augustus 2006 zijn in volle gang. Inmiddels zijn er reeds enkele aanmeldingen van evenementen voor de nieuwe kalender ontvangen. Het is in eenieders belang dat de kalender zo volledig mogelijk is. Daarom willen wij u verzoeken, indien er in de periode mei-augustus 2006 evenementen van uw zijde op stapel staan, deze aan ons door te geven. Dit kan schriftelijk. U dient dan de informatie van de naam en een korte omschrijving van het evenement, het tijdstip, de locatie de contactpersoon en het e-mailadres te sturen naar onze gemeente, t.a.v. de heer Jac. Forschelen. Nog beter is het om via internet genoemde gegevens aan ons door te geven. Op de gemeentelijke website www.thorn.nl vindt men onder home de aanduiding evenementen, alwaar u uw gegevens invult.

Informatie
De evenementenkalender biedt u elke vier maanden de nodige informatie over de activiteiten in hierboven genoemde gemeenten. Ook worden de evenementen in het Belgische Maaseik en Kinrooi in de kalender meegenomen. De evenementenkalender is gratis verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis en bij de VVV. Ook in de verschillende horecagelegenheden en andere openbare ruimten in de kernen van de gemeenten Heel, Maasbracht en Thorn is hij in te zien.

KENNISGEVING VRIJSTELLINGSVERZOEK
Burgemeester en wethouders van Thorn maken ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend voornemens te zijn om vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 2 van de WRO, te verlenen van het bestemmingsplan Stadsgezicht Thorn 2002, ten behoeve van het uitbreiden van het pand Hofstraat 10 met een serre/foyer. De aanvraag met bijbehorende relevante stukken ligt met ingang van 31 maart 2006 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Eventuele zienswijzen omtrent de aanvraag kunnen gedurende genoemde termijn door eenieder schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Thorn, Postbus 3590, 6017 ZG Thorn.

Thorn, 30 maart 2006
Burgemeester en wethouders van Thorn,
Mr. Dr. A.H.A. Lutters, burgemeester
Mr. M.W.A. Lenders, secretaris.