Rode Kruis Belgie


Rode Kruis lanceert oproep voor 12,7 miljoen euro voor Oost-Afrika

Op dit ogenblik lijden in Oost-Afrika meer dan 11 miljoen mensen aan een ernstig voedseltekort. 3,5 miljoen mensen lopen volgens het Wereldvoedselprogramma het risico de hongersdood te sterven. Vijf opeenvolgende jaren van onregelmatige en te weinig neerslag hebben de oogsten doen mislukken.

Het Internationale Rode Kruis en de plaatselijke Rode Kruisverenigingen hebben 12,7 miljoen euro nodig om dringende hulp te verlenen in enkele van de meest getroffen landen: Kenia, Tanzania, Ethiopiê, Rwanda en Burundi. Zij verdelen er voedsel en water, investeren in goede water- en sanitaire voorzieningen en verdelen zaden. Het Rode Kruis doet ook aan structurele hulpverlening en probeert bijvoorbeeld via een betere gezondheidszorg de weerbaarheid van de bevolking te herstellen.

Het Rode Kruis wil bijstand verlenen aan 800.000 kwetsbaren in Oost-Afrika gedurende de volgende 6 à 12 maanden. U kunt de hulpoperaties steunen door te storten op het rekeningnummer 000-0000025-25 van het Rode Kruis met vermelding âhonger Afrikaâ.

Meer informatie over de hulpacties van het Rode Kruis in de verschillende landen vindt u op www.rodekruis.be, www.ifrc.org en www.icrc.org.