Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

27 maart 2006

Zutphen - Dader diefstal scooter aangehouden

De politie heeft op zondagavond (26-03) een 45-jarige man uit Zutphen aangehouden voor diefstal van een scooter, gepleegd op vrijdag 3 februari 2006 te Zutphen. De man stond voor genoemde diefstal gesignaleerd en werd op de Dwarsstraat aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Eerbeek - Kop-staartbotsing

Een 19-jarige inwoonster van Apeldoorn kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op haar voorganger, bestuurd door een 24-jarige man uit Eerbeek. Het ongeval gebeurde op zondag (26-03) rond 10.40 uur op de Loenensweg. De auto van de vrouw raakte zwaar beschadigd. De Eerbeker bleek alcohol te hebben genuttigd maar bij de blaastest bleef hij onder de wettelijke norm.

Lochem / Zutphen - Drankrijders

Een 42-jarige automobilist uit Lochem bleek bij een politiecontrole op zondag (26-03) rond 15.30 uur op de Koedijk in Lochem onder invloed van alcohol. De man blies 0,80 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

In Zutphen zag de politie op zondag (26-03) rond 21.00 uur op de Warnsveldseweg een auto met hoge snelheid passeren waarvan de bestuurder moeite had om binnen de witte markering op de weg te blijven. De man, een 27-jarige Zutphenaar, reageerde niet op het stopbord van de politie. Pas toen het zwaailicht werd aangezet kon hij worden staande gehouden. De man, een beginnende bestuurder, bleek onder invloed van alcohol maar bleef net onder de grens van 0,8, zodat zijn rijbewijs niet hoefde te worden ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Warnsveld - 20 autospiegels vernield

Aan de Breegraven werden in de nacht van zaterdag op zondag (25/26-03) bij 20 auto's de spiegels omgeklapt cq vernield. Rond 00.25 uur passeerde een groepje van circa 10 fietsers die al schoppend voor de genoemde schade zorgden. De politie adviseert alle benadeelden, zo mogelijk via internet, om aangifte te doen. Verder verzoekt zij getuigen van dit vandalisme zich te melden via 0900 8844.

Brummen - Forse boete voor belediging

Het Openbaar Ministerie Zutphen heeft 18-jarige inwoner van de gemeente Brummen een boete van E 130,- opgelegd voor het beledigen van een politieman. De man toonde in de nacht van zaterdag op zondag (18/19-02) onder invloed van alcohol zijn blote billen aan de politieman onder begeleiding van een minder fraaie tekst.

Brummen - Succesvolle fietsgraveeractie

Op vrijdag (24-03) werd er tussen 15.00-17.30 uur met succes een graveeractie gehouden bij het NS-station aan de Stationsweg. De actie werd georganiseerd door politie, gemeente, de gezamenlijke wijkraden en de plaatselijke fietshandelaar. Er werden in totaal 84 fietsen gegraveerd en zelfs na 17.30 uur bleef er nog publiek toestromen. Leuke bijkomstigheid: een wegfietsende jongeman werd geattendeerd op de slechte toestand van zijn fiets. Toen hij toch doorfietste zakte de fiets door de voorvork waarop hij besloot om bij de aanwezige fietshandelaar een fiets aan te schaffen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --