Politie Midden- en West Brabant

Automobiliste botst achterop stilstaande politieauto

GILZE, 27 maart 2006

Automobiliste botst achterop stilstaande politieauto

GILZE: Twee agenten van het Korps Landelijk Politie Diensten beveiligden op maandagochtend 27 maart een pechgeval op de autosnelweg A-58. Ze stonden rond 11.30 uur met hun opvallende politieauto in de middenberm op het wegvak tussen Gilze en Bavel. De politieauto stond volledig in de middenberm en één van de agenten was al uitgestapt om naar het pechgeval te gaan. De andere agent zat nog in de politieauto, toen deze onverwacht van achteren werd aangereden.

Een 74-jarige vrouw uit Wassenaar was door nog onbekende reden de middenberm ingereden en achterop de stilstaande politieauto gebotst. Zij kwam daardoor bekneld te zitten in haar auto en werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Dit gebeurde onder leiding van het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter. Daarna is de vrouw zwaar gewond overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

De auto van de vrouw kwam na het ongeval op de linker rijstrook terecht. De politieauto belandde door de klap tegen de middengeleiding. De uitgestapte politieman stond het verkeer te waarschuwen en zag de auto naderen. Hij kon zich in veiligheid brengen door opzij te springen. De bijrijder, die nog in de politieauto zat, liep een kleine hoofdwond op. Beide voertuigen raakten bij dit ongeval total-loss.

Rijkswaterstaat heeft de twee rijstroken met een pijlwagen afgesloten waardoor het verkeer over de vluchtstrook moest. Toen de traumaheli op de snelweg landde, is de gehele weg tijdelijk afgesloten.

Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant verrichtten een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer