Gemeente Harlingen

Ondernemers uit Noord-Holland bezoeken westergozone Friesland 27-3-2006
de ondernemers uit noord-holland samen met begeleiders en gastheren op de foto in de veerterminal van doeksen in harlingen Dinsdag 21 maart jongstleden brachten ruim 45 ondernemers uit Noord-Holland een bezoek aan de Westergozone Friesland.

De Westergozone Friesland wil in het economisch beleid 'de blik ook westwaarts richten' en zakelijk verkeer met West-Friesland en de Kop van Noord-Holland bevorderen. Eén van de eerste initiatieven daartoe was deelname aan de Regionale Businessdagen in november 2005 in Alkmaar. Daar is toen al een nieuw initiatief aangekondigd namelijk een excursieprogramma voor geïnteresseerde ondernemers uit West Friesland en de Kop van Noord-Holland.

Na een ontvangst in Harlingen werd het gezelschap gesplitst in drie groepen die bezoeken brachten aan de industriehaven in Harlingen, Steinfort Glas in Franeker, het tuinbouwgebied rond Sexbierum en Berlikum, het Van Hall instituut en onderzoekcentrum Wetsus in Leeuwarden. Na de excursies werd het gezelschap in het FEC/WTC ontvangen en werd vervolgens een bezoek gebracht aan de Bedrijven Contactdagen.