Digitale Gemeente Houten

Veel waterplezier tijdens cursus Reddend Zwemmen

maandag 27 maart 2006 - Bron: M. Punt

JeugdSportPas nu ook van start bij Reddingsbrigade De Tripduikers

In het kader van de JeugdSportPas Houten 2006 is vrijdag 24 maart de cursus Zwemmend Redden van start gegaan. In totaal doen 18 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar mee aan de cursus bij De Tripduikers. Rian Huigen, nu 2 jaar bestuurslid, is zeer enthousiast over de deelname aan de JeugdSportPas.

Waarom zwemmend redden?
Zwemmend redden is ontzettend leuk voor iedereen die niet té fanatiek wil zwemmen, maar wel lekker in het water wil bewegen. Je leert hoe je andere mensen kunt redden als ze in nood geraken en hoe je jezelf in veiligheid kan brengen. Daarbij beleven de mensen heel veel plezier in de tak van watersport, maar dat wordt niet altijd goed ingezien.

En daarom doet De Tripduikers mee aan de JeugdSportPas? Ja, wij doen mee aan de JeugdSportPas om zo meer bekendheid aan onze activiteiten te geven. Tijdens de cursussen wordt op een speelse en laagdrempelige manier de kinderen geleerd hoe je jezelf en anderen drijvende kunt houden. De kinderen beleven hier enorm veel plezier aan!

Zijn er nog voorwaarden om zwemmend te mogen redden? Om lid te worden van De Tripduikers moeten kinderen het zwemdiploma A en B op zak hebben.

En verder
In totaal telt de vereniging 120 leden, ingedeeld naar leeftijd. Ze krijgen les van 35 instructeurs die op vrijwillige basis training geven. Alle instructeurs stromen door vanuit de vereniging. Zodoende staan er altijd ervaren en deskundige trainers voor de groep.

De inschrijving voor de kennismakingscursussen Zwemmend Reddend is inmiddels gesloten. U kunt natuurlijk altijd een kijkje nemen bij zwembad de Wetering op 31 maart, 7 en 28 april van 19:30 uur tot 20:10 uur.
Veel waterplezier tijdens cursus Zwemmen Redden JeugdSportPas nu ook van start bij Reddingsbrigade De Tripduikers

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).