Gemeente Teylingen


Gemeentewinkel geopend met DigiD

06 april 2006

PERSBERICHT 30 maart 2006 - Na de eerste maanden van opstarten is op maandag 27 maart de Gemeentewinkel in het Gemeentekantoor van Teylingen officieel geopend.

Mevrouw H. Wilbrink, Wethouder Dienstverlening, verrichtte de openingshandeling door DigiD in gebruik te nemen. Met DigiD kunnen burgers zich digitaal identificeren, waardoor zij producten en diensten van de gemeente via Internet kunnen aanvragen.

Een kwalitatief goede dienstverlening aan haar inwoners is een van de uitgangspunten van de gemeente Teylingen. In de Gemeentewinkel in Sassenheim worden alle diensten en producten van de gemeente centraal aangeboden, waarbij service aan de burger centraal staat. Daarnaast wordt de dienstverlening via digitale weg een steeds belangrijker onderdeel van de dienstverlening. Op dit moment is via de Producten en Dienstencatalogus op www.teylingen.nl informatie aan te vragen over ruim 90 producten en diensten. Zes van deze producten kunnen nu ook digitaal aangevraagd worden, waaronder het uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens, het bewijs van Nederlanderschap en het aan- en afmelden van honden ten behoeve van de Hondenbelasting. Dit betekent dat inwoners voor deze producten niet meer persoonlijk naar de Gemeentewinkel hoeven.

Om gebruik te maken van DigiD moet eerst een toegangscode worden aangevraagd bij www.digid.nl. Ook dit kan heel eenvoudig via de PC. De aanvrager ontvangt deze code binnen drie dagen en kan daarna de producten van de gemeente Teylingen digitaal aanvragen.