Pijnacker-Nootdorp


datum 27 maart 2006

Mogelijkheden in kaart brengen
Bijeenkomst over zorg

Op woensdag 29 maart om 16.00 uur organiseert de gemeente een overleg met diverse spelers in de zorg. Doel is de huidige dienstverlening in de zorg in Pijnacker-Nootdorp in beeld te krijgen en mogelijkheden voor de toekomst in kaart te brengen. Wethouders Van der Kraan (ouderenbeleid) en Suijker (Zorg) zijn hierbij aanwezig. De pers is van harte welkom. Bij het overleg zijn aanwezig: vertegenwoordigers van het zorgkantoor, huisartsen, de vrouwenraad, de gemeentelijke cliëntenraad en de gemeentelijke seniorenraad. Binnen de gemeente is er een grote behoefte aan uitbreiding van de huidige zorgstructuur, zoals een betere lokale bereikbaarheid van huisartsen. Momenteel moeten cliënten van huisartsen 's avonds en in het weekend vaak uitwijken naar omringende plaatsen. Tijdens het overleg komen deze en andere behoeften aan de orde en wordt bekeken of hier oplossingen voor zijn.
De regie binnen de zorg ligt in deze regio primair bij het Zorgkantoor DWO/NWN en de zorginstellingen. Het Zorgkantoor wil zorgen voor een goede infrastructuur en wil borg staan voor een goede kwaliteit. Daarom zullen vertegenwoordigers van het zorgkantoor deze middag uitleg geven over de trends en ontwikkelingen en hun visie daarop. Ook de visie van de huisartsen op de toekomst van de zorg wordt in beeld gebracht.
De puten die aan de orde komen zijn: situatiechets Pijnacker-Nootdorp, verzamelen van feiten en cijfers, de gewenste situatie, mogelijkheden en onmogelijkheden en ten slotte taken en bevoegdheden van verschillende partijen.