Ingezonden persbericht


Sterk deelnemersveld voor eerste
Tennis Academy Rotterdam Open

ROTTERDAM - De eerste editie van het Tennis Academy Rotterdam Open kent een sterk deelnemersveld. Blikvangers op het complex van Victoria, aan de rand van het Kralingse Bos, zijn in de week van maandag 27 maart tot en met zondag 2 april Victoria-spelers Marcus Hilpert, Paul Logtens, Wouter Standaart en bij de dames Seda Noorlander Marielle Hoogland Victoria-speelster Kim Kilsdonk.

Het nieuwe evenement op de kalender van de KNLTB wordt een week voor de start van de vaderlandse competitie georganiseerd door de Tennis Academy Rotterdam van Flip van Betuw in samenwerking met de dit jaar in de eredivisie debuterende tennisvereniging Victoria, de stichting Rotterdam Topsport en het Rotterdamse sportmarketingbureau Rotterdam Sport Partner. Met het nieuwe evenement geeft Tennis Academy Rotterdam invulling aan de wens om in de Maasstad een eigen toernooi voor vaderlandse talenten te organiseren. De status van het evenement is nationale ranglijsttoernooi (voorheen vier sterren A) en de prijzenpot is gevuld met 16 duidend euro. Een budget dat bijeen is gebracht door de sponsorgroep die met hun logo vermeld staan.

Het toernooi start op maandag 27 maart, de halve finales staan voor zaterdag 1 april en de finales voor zondag 2 april op het schema. De partijen op het complex van Victoria staan onder leiding van toernooi directeur Flip van Betuw en wedstrijdleidster Annelies van der Zweep. De organisatie van de eerste editie van de Tennis Academy Rotterdam Open heeft Right To Play geadopteerd als goede doel. In samenwerking met Rotterdam Topsport en Sport Recreatie Rotterdam zal er tijdens het evenement op woensdag 29 maart om 14.00 uur een clinic verzorgd door Tennis Academy Rotterdam voor nieuwe talenten worden gehouden.

Op zondag 2 april zal er in samenwerking met Right To Play voor de finales vanaf 10.30 uur een minitoernooi worden gehouden. Deelnemers aan dit evenement zijn twee ambassadeurs van Right To Play, sportwethouder Nico Janssens, ex-Feyenoorder Orlando Trustfull, Rotterdam Topsport's adjunct-directeur Hans Zoethoutmaar en Kralingen-Crooswijk bestuurder Hennie ten Hoven.


---- --