Gemeente Terneuzen

Persbericht 22-03-2006

Schoonmaakactie Nieuwstraat Terneuzen

Om de terrassen aantrekkelijker te maken, zullen horeca-ondernemers samen met de gemeente Terneuzen de Nieuwstraat en omgeving grondig opruimen en feestelijk aankleden in de laatste week van maart. Op maandag 27 maart wordt om 10.00 uur gestart. Op vrijdag 31 maart zal burgemeester Lonink, als wijkbestuurder van de binnenstad, het terrasseizoen officieel openen.

Prullenbakken worden vernieuwd en komen op andere plekken te staan, losliggende tegels worden vernieuwd en verkeersborden worden rechtgezet. Daarvoor zorgt de gemeente. Er worden mogelijkheden besproken om muren en straatmeubilair grondig schoon te maken. De leegstaande panden worden hierbij niet vergeten. Horeca-ondernemers en omwonenden kunnen zorgen voor bloemen in hun bloembakken. Het groen tussen tegels moet verwijderd worden en terrassen moeten geveegd worden. Op termijn kunnen terrasstoelen en parasols op elkaar worden afgestemd.

Op maandag 27 maart zullen horeca-ondernemers en gemeente-ambtenaren om 10.00 uur starten in de Nieuwstraat met het opruimen van grof vuil. Er wordt dan een kleine attentie aan de schoonmakers uitgereikt door een vertegenwoordiger van de horeca-ondernemers.

Als de Nieuwstraat en omgeving is opgeruimd en feestelijk aangekleed, wordt het terrasseizoen op vrijdag 31 maart geopend door burgemeester Lonink. Dit vindt plaats om 15.00 uur in het Scheldetheater. Aansluitend is er een kinderdisco in de Nieuwstraat, waarvoor de kinderen van basisschool De Pyramide, die regelmatig zwerfvuil opruimen rond hun school, zijn uitgenodigd. Als het lenteweer meewerkt, kan iedereen volop gebruik maken van de terrassen.

Noot aan de redactie:
U bent welkom op maandag 27 maart om 10.00 uur in de Nieuwstraat in Terneuzen en op vrijdag 31 maart om 15.00 uur in het Scheldetheater.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright