Ingezonden persbericht


Elise Tamaela en Carl Verheyen op
Tennis Academy Rotterdam Open

ROTTERDAM - Elise Tamaela is toegevoegd aan het deelnemersveld van de eerste editie van het Tennis Academy Rotterdam Open. De speelster die vorige week in Spanje een 25 duizend dollartoernooi op haar naam schreef en naar de 140-ste plaats op de WTA-ranglijst steeg, kreeg de laatste beschikbare een wildcard. Andere blikvangers op het complex van Victoria is in de week van maandag 27 maart tot en met zondag 2 april Carl Verheyen. De succesvolle schaatser zal in functie van ambassadeur van Right To Play, charitypartner van het evenement, op de finaledag deelnemen aan het VIP-toernooi.

Het nieuwe evenement op de kalender van de KNLTB wordt een week voor de start van de vaderlandse competitie georganiseerd door de Tennis Academy Rotterdam van Flip van Betuw in samenwerking met de dit jaar in de eredivisie debuterende tennisvereniging Victoria, de stichting Rotterdam Topsport en het Rotterdamse sportmarketingbureau Rotterdam Sport Partner. Met het nieuwe evenement geeft Tennis Academy Rotterdam invulling aan de wens om in de Maasstad een eigen toernooi voor vaderlandse talenten te organiseren. De status van het evenement is nationale ranglijsttoernooi (voorheen vier sterren A) en de prijzenpot is door tal van sponsors gevuld met 16 duizend euro.

Het toernooi start op maandag 27 maart, de halve finales staan voor zaterdag 1 april en de finales voor zondag 2 april op het schema. De partijen op het complex van Victoria staan onder leiding van toernooi directeur Flip van Betuw en wedstrijdleidster Annelies van der Zweep. Op zondag 2 april zal er in samenwerking met Right To Play voor de finales vanaf 10.30 uur tot 12.00 uur een mini VIP-toernooi worden gehouden. Deelnemers aan dit evenement zijn naast Carl Verheyen onder meer de Rotterdamse sportwethouder Nico Janssens, ex-Feyenoorder Orlando Trustfull, Rotterdam Topsport's adjunct-directeur Hans Zoethoutmaar en deelgemeente Kralingen-Crooswijk bestuurder Hennie ten Hoven.


---- --