Gemeente Rotterdam

Nr. 13
24 maart 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 27 maart t/m 2 april 2006

Wethouder Bolsius overhandigt eerste contracten Cirkelstad Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) overhandigt op woensdag 29 maart om 11.30 uur de eerste contracten aan drie medewerkers van het project Combinatie Rotterdam Cirkelstad. Cirkelstad is een samenwerkingsverband tussen Roteb Rotterdam, Den Boer Beton en Oranje Demontage B.V. Doel van het project is om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Onder andere door werklozen en arbeidsongeschikten te helpen bij hun reintegratie, maar ook bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met materialen. Het samenwerkingsverband maakt het mogelijk om binnen dit leer-werkbedrijf mensen vanuit een uitkeringssituatie weer snel aan het werk te helpen. De eerste drie medewerkers die vanuit Werk Direct dankzij Cirkelstad een vaste aanstelling hebben gekregen bij Oranje Demontage, ontvangen uit handen van de wethouder hun contract. Plaats van handeling is de bouwkeet van Oranje Demontage aan de Baarsweg 271-347 in Hoogvliet. (Voor meer informatie: Communicatie Roteb, Kinga Kollár, tel. 010 - 245 83 87)

Wethouder Bolsius reikt Groene Duimen uit
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) reikt op woensdag 29 maart de Groene Duimen uit aan de winnende deelnemers van de campagne 'Rotterdam? Fleurt op!'. De uitreiking vindt om 16.00 uur plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel 40. Tijdens de campagne 'Rotterdam? Fleurt op!' werden Rotterdammers uitgenodigd goede en creatieve ideeën in te sturen voor het opknappen van onder meer speelplekken, binnentuinen of buurtparkjes in hun buurt. Van de ruim 130 inzendingen zijn 35 plannen door een onafhankelijke jury bekroond met een Groene Duim. Hierdoor kunnen de projecten worden uitgevoerd. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst Rotterdam, Karín Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

Wethouder Van den Anker neemt Earth Charter in ontvangst Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) neemt op donderdag 30 maart het recent verschenen boek Earth Charter in ontvangst van oud-premier Ruud Lubbers. Het boek wordt uitgereikt aan het eind van het debat over democratie in de geest van Erasmus 'Lof der Zachtheid'. Dit debat vindt om 20.00 uur plaats in de Arminiuskerk in het Museumpark en wordt georganiseerd door de stichting Huis van Erasmus. Leidraad voor het debat is het essay van socioloog en publicist Dick Pels, waarin hij een verruwing van het publieke debat, politieke zeden en omgangsvormen in de samenleving constateert. Vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties en politieke partijen nemen deel aan het debat. (Voor meer informatie: www.huisvanerasmus.nl of tel. 010 - 461 51 35)

Wethouder Van den Anker opent Carnissehuis
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op vrijdag 31 maart om 16.00 uur het gezondheidscentrum Carnissehuis aan de Lepelaarsingel 49 in Charlois. In het Carnissehuis werken huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en de stichting Thuiszorg Rotterdam samen. Dankzij deze samenwerking is de eerstelijnszorg in de Carnissebuurt weer gegarandeerd. (Voor meer informatie: Communicatie Thuiszorg Rotterdam, Ruth Ellerbroek, tel. 010 - 282 69 72)

Wethouder Van Sluis brengt bezoek aan de China
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) brengt van zaterdag 1 april tot en met zaterdag 8 april een bezoek aan de Chinese steden Shenzen, Guangzhou en Xiamen. Belangrijk onderdeel tijdens de reis vormt een 'roadshow'. De boodschap die tijdens de roadshow centraal staat is 'Rotterdam is een Europese haven van wereldklasse met bijzondere aandacht voor prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid'. Het bezoek richt zich op de voor Rotterdam belangrijkste verladers, expediteurs en reders. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van het havenbedrijf en het bedrijfsleven. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 9428 of 06- 53 32 82 31)

noot voor de redactie/