Time : 16:36:02
Date : 24 March 2006
Sender Name: George Forrest International

Antwoord vanwege de Wereldbank aan Forrest Group.

Antwoord vanwege de Wereldbank aan Forrest Group.

Op 8 maart 2006 publiceerde FORREST Group een persbericht waarin het zich opnieuw verzette tegen de nieuwe ongegronde aanvallen vanwege 3 NGO's (twee Belgische en een Britse).

Bovendien werden ook de brieven van 2 en 6 maart 2006 gepubliceerd die het heeft verstuurd naar de leden van het CIAT, de regering van de Democratische Republiek Congo en de voorzitter van de Wereldbank.

De heer Gobind T. Nankani, vice-voorzitter van de Wereldbank, die een antwoord heeft gestuurd namens de voorzitter, benadrukt in het bijzonder:

"Dank u voor de toelichtingen in uw brief. Zoals u weet, wil de Bank de Overheid bijstaan bij de hervorming van de mijnsector. Voor deze hervorming zijn duurzaam bestuur en herstel van het mijnpotentieel van het land twee belangrijke elementen. Bijgevolg steunen wij de participatie van de privé-sector in de mijnonderneming ..."

Forrest Group stelt met genoegen vast dat de Wereldbank zich duidelijk tevredenstelt met de informatie van Forrest Group.

Het is trouwens duidelijk dat Forrest Group zijn industriële activiteit in de mijnsector van de DRC afstemt op het standpunt dat de Wereldbank, al sinds meer dan tien jaar, deelt.

De Wereldbank heeft ook een antwoord gestuurd op de brief van de 3 NGO's van 21 februari laatstleden.

Ook hier neemt Forrest Group met grote voldoening nota van het volgende:

"Wat de herstructurering van GECAMINES betreft, was het rapport van het IMC een voorbereidende studie aan de hand waarvan de Overheid, volstrekt terecht, diverse opties kon overwegen voor de herstructurering van GECAMINES.

SOFRECO staat op het punt een ontwikkelingsplan op te stellen dat zal helpen om de toekomst van GECAMINES te bepalen. Vanuit dit standpunt, deelt de Bank de aanbevelingen van het IMC niet door te benadrukken dat GECAMINES opnieuw als een mijnbedrijf zou kunnen worden opgestart. In feite zou het mijnpotentieel volgens ons beter ontwikkeld kunnen worden indien GECAMINES zou worden omgevormd tot een financiële holding met enkele productieactiviteiten, aangezien het grootste deel van de productieactiviteiten uitgewerkt is in de vorm van partnerships met privé-ondernemingen. Deze mening werd aan de Regering meegedeeld ...."

Dat bevestigt ook de gegrondheid van de actie van Forrest Group in de partnerships die het, alleen of met andere partners, met GECAMINES heeft aangegaan.

Bovengenoemde brieven zijn beschikbaar op de website van Forrest Group.