Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics brengt stijl in PC headsets met de nieuwe .Audio-familie

Nieuwe .Audio headsets voor internettelefonie, Gaming, Podcasting en Multimedia

Hoofddorp, 27 maart 2006 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) introduceert de nieuwe serie .Audio PC headsets, geschikt voor een grote verscheidenheid van gebruik, waaronder gaming, podcasts, VoIP, en multimedia. De .Audio 340, .Audio 510 and .Audio 550 headsets zijn de toppers van een uit 10 nieuwe headsets bestaande serie. Alle hebben ze een briljante geluidsweergave en een eigentijds ontwerp dat nog maar weer eens Plantronics' gevoel voor stijl illustreert.

"Podcasters hebben een duidelijke behoefte aan headsets van topniveau, met een onberispelijke geluidskwaliteit, en Plantronics levert die, "zegt podcaster Joe Carpenter, ook bekend als de "Guy" uit de podcast A Guy, a Girl and a Bottle. "De grootste verrassing was misschien wel het draaggemak en de pasvorm. Ik draag dagelijks vele uren een headset bij het maken van onze podcast en ik was gewend aan headsets die verschuiven, prikken of op half zeven hangen. Zo niet hier. Deze nieuwe headsets helpen me mijn podcast te maken, comfortabel, week in, week uit."

Alle .Audio headsets hebben een fris, eigentijdse uitstraling vergeleken met bestaande PC headsets. De unieke vorm is gedeeltelijk tot stand gekomen dankzij intensieve ergonomische testen, waardoor Plantronics comfortabele headsets kon ontwikkelen die iedereen passen.

"De bedoeling was een serie headsets te ontwikkelen die een echt verlengstuk van de gebruiker zouden zijn door allereerst de functie van het product en de menselijke anatomie te bekijken", zegt Darrin Caddes, vice president Corporate Design bij Plantronics, en eerder bij BMW en Indian Motorcycle. "Dit is niet veel anders dan het ontwerpen van een auto of een motorfiets, waar het product een duidelijke functie heeft, maar zich ook moet aanpassen aan fysiek comfort en een esthetische uitstraling, die mensen aanspreekt.

Plantronics .Audio 340

De Plantronics .Audio 340 heeft een drukloze nekband die net boven de neklijn hangt en die zorgt voor een vederlichte pasvorm. Zachte oorkussentjes zorgen voor akoestische precisie en een langdurige draagcomfort. De .Audio 340 is geknipt voor gebruik met internet chat en VoIP-communicatie. Hij heeft een noise cancelling microfoon om spraakherkenning te verbeteren. De headset is compatibel met alle populaire internettelefoniediensten van onder andere Skype, Yahoo, AOL en MSN. De .Audio 340 zal ¤ 39,99 kosten, inclusief BTW.

Plantronics .Audio 510 USB en .Audio 550 DSP

De Plantronics .Audio 510 USB en .Audio 550 DSP zijn ideaal voor multimedia applicaties als gaming, muziek en film. Ze zijn licht van gewicht en hebben 40mm speakers die ideaal zijn voor muziek en gaming. De noise cancelling microfoon filtert achtergrondgeluiden en versterkt de precisie van de spraakherkenning voor chattoepassingen en geluidsopnames als podcasts. De .Audio 550 DSP heeft een chip voor digitale signaal processing die achtergrondgeluid wegvangt en beschikt verder over PerSono Audio Control Center Software, die de muziekliefhebber de volledige controle geeft over microfoon en geluid, zoals volume, hoge en lage tonen.

De nieuwe .Audio 510 USB en .Audio550 DSP zijn te koop voor respectievelijk ¤ 59,99 en ¤ 119,99, inclusief BTW. De producten komen in mei van dit jaar op de markt.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers en hoge resolutie productafbeeldingen:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl