Politie Friesland

Politie vordert rijbewijzen in

Vijf alcomobilisten raken rijbewijs kwijt

Provincie Friesland, 27-03-2006 o Afgelopen zondag zijn vijf rijbewijzen ingevorderd in verband met rijden onder invloed

Beetsterzwaag/Wolvega: rijbewijs kwijt na rijden met alcohol De politie heeft zondag uur het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Beetsterzwaag. Omstreeks 16.15 uur viel hij op omdat hij zonder gordel met zijn auto over het Folkertslân in Beetsterzwaag reed. Bij controle bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies hij 585 ug/l.
Omstreeks 16.40 uur werd een 35-jarige bestuurder uit Wolvega betrapt op het rijden onder invloed en ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij werd gecontroleerd omdat bleek dat de APK van zijn auto was verlopen. Hij riekte naar alcohol en aan het bureau blies hij 980 ug/l, ruim vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid. Het leverde de man een rijverbod op van 12 uur.
Naast de invorderingen en de rijverboden wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Sneek: politie vordert twee rijbewijzen in na rijden met alcohol De politie heeft zondag omstreeks 19.45 uur een 42-jarige automobiliste uit Sneek op de Lemmerweg gecontroleerd. De bestuurster bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies zij 910 ug/l. Zij kreeg hiervoor een rijverbod van 11 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Om 20.15 uur werd op de Lemmerweg een 30-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hij had gedronken. Op het bureau blies hij 815 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol. Ook kreeg de bestuurder een rijverbod van 10 uur.

Buitenpost: rijden onder invloed en invordering rijbewijs De politie heeft op zondag omstreeks 23.20 uur op de Schepperstraat een 26-jarige automobilist uit Buitenpost gecontroleerd. De bestuurder had gedronken. Op het bureau blies de man 710 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.