Océ Océ Persbericht

Océ N.V.
Océ sluit strategische alliantie met Mutoh uit Japan

Venlo, 27 maart 2006 ­ Océ N.V., een leidende, internationale aanbieder van printers en daarbij behorende diensten en software, is een strategische alliantie aangegaan met Mutoh Europe N.V. Onder deze overeenkomst gaat Océ wereldwijd breedformaat printers van Mutoh verkopen. Het onderhoud van deze printers zal worden verzorgd door de service-organisatie van Océ. De printers worden onder het Océ-merk verkocht.
Mutoh, opgericht in 1991 in Japan, ontwikkelt, verkoopt en distribueert breedformaat printers voor de display graphics markt. Deze markt bestaat uit bedrijven, die met behulp van digitale printers onder meer grote reclamedoeken en billboards bedrukken.
Tijdens de jaarlijkse internationale beurs Océ OpenHouse 2006, deze week bij München, is de eerste printer van de strategische alliantie gepresenteerd, de Océ CS9065, die is gebaseerd op de Japanse printer Mutoh Spitfire 65. In een reactie zegt Tom Egelund, directeur van de breedformaat business unit van Océ: "We zijn blij met deze strategische alliantie omdat zowel Mutoh als haar producten een voortreffelijke reputatie hebben. De technologie en de printers van Mutoh vormen een goede aanvulling op ons eigen assortiment." Océ N.V.

27 maart 2006

Voor verdere informatie:
Jan Hol, Senior VP Corporate Communications
Telefoon 077 359 2000
E-mail jan.hol@oce.com
Océ N.V.
P.O. Box 101, 5900 MA Venlo, the Netherlands
Telephone # 31 77 359 2240
Océ investor information on Internet: http://www.investor.oce.com


---- --