Ingezonden persbericht


Funkwerk presenteert nieuwe serie entry level IP access routers

Het juiste model voor iedere toepassing, allemaal met 4-poorts switch, SIP proxy en IPSec

Amsterdam, 27 maart 2006 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, presenteert een nieuwe serie aantrekkelijk geprijsde IP access routers. Deze routers zijn geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en kantoren aan huis waar een flexibele WAN-verbinding belangrijk is: de nieuwe apparaten zijn uitgerust met verschillende functies, afhankelijk van de toepassing. Het topmodel uit de serie is de bintec R232bw, die in het bezit is van een ADSL-modem (Annex B standaard), ISDN en draadloos LAN-verbindingen voor veilige, draadloze internettoegang. Dankzij de ondersteuning van ADSL2+ behaalt de router downloadsnelheden tot 24 Mbps, wat hem geschikt maakt voor applicaties die veel bandbreedte nodig hebben, zoals video on demand. De ISDN-aansluiting is geschikt zowel als back-up voor de DSL-verbinding als voor toegang op afstand. De configuratievarianten bintec R232b (ADSL Annex B, ISDN), bintec R230aw (ADSL Annex A, WLAN) en de bintec R230a (ADSL Annex A) zijn elk geschikt voor verschillende toepassingsgebieden.

Veilige remote access en Voice-over-IP
Funkwerk is specialist op het gebied van veilige netwerktoegang en heeft de nieuwe apparaten uiteraard uitgerust met veel features en beschermfuncties, die deze routers geschikt maken voor gebruik op remote werkplekken en voor kleine bedrijven. Alle modellen hebben een 4-poorts Ethernet switch. De modellen met een ISDN interface - de bintec R232b en de bintec R232bw - hebben daarnaast nog een vijfde, aparte Ethernet poort voor bijvoorbeeld het opzetten van een DMZ. Dankzij de geïntegreerde Stateful Inspection Firewall beschermen de routers het netwerk tegen aanvallen van buitenaf. De SIP proxy verzorgt de verbinding tussen IP telefoons en de SIP provider, evenals de relevante instellingen, zodat het lokale netwerk niet in gevaar komt. Ook kunnen door middel van deze SIP proxy meerdere VoIP providers ondersteund worden. Met IPSec kunnen gebruikers veilige VPN tunnels opzetten voor een beveiligde verbinding tussen twee locaties. Zij ondersteunen de encryptieprocedures 3DES en AES en authenticatie met behulp van certificaten of pre-shared keys. Uitgaand internetverkeer kan geclassificeerd worden en content waar niet om gevraagd is kan uitgefilterd worden met behulp van de optionele content filtering-functie. Deze kan gratis dertig dagen getest worden.

Uitgebreid rechten- en gebruikersbeheer met gemakkelijke interface De nieuwe bintec routers beschikken over handige functies voor gebruikers- en rechtenbeheer: de routers kunnen niet alleen dienen als PPPoE clients, maar ook als PPPoE servers en kunnen verschillende gebruikers verschillende toegangsrechten toewijzen. Samen met de scheduling-functie kunnen rechten toegekend worden voor een gelimiteerde periode, bijvoorbeeld om privé- en zakelijke internettoegang van elkaar te scheiden. Gebruikers van een internet provider met dynamisch toegekende IP-adressen profiteren van de DynDNS implementatie. Deze is compatible met de grote Europese DynDNS providers; zeven providers zijn al voorgeïnstalleerd. Alle instellingen van de apparaten kunnen gedaan worden via de volledig nieuw ontwikkelde gebruikersinterface, die browser-gebaseerd is. Nieuwe gebruikers worden geholpen door een configuratie wizard, terwijl ervaren gebruikers ook op afstand toegang hebben via een verbinding met SSH-encryptie.

Snelle draadloze verbindingen
De wireless interface van de bintec R232bw en de bintec R230aw verstuurt data met een snelheid tot 54 Mbps (802.11g) en is ook compatible met de 11 Mbps variant (802.11b). Beide apparaten ondersteunen de beveiligingsstandaarden WPA en WPA2, zowel in Enterprise als in Personal mode. Virtuele WLAN interfaces kunnen gedefinieerd worden via Multi-SSID - bijvoorbeeld om bezoekers toegang te geven tot internet zonder toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Prijzen en beschikbaarheid
De vier nieuwe entry-level routers zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2006. De advies verkoopprijzen zijn: bintec R230a: ¤199, bintec R230aw ¤249, bintec R232b ¤339 en bintec R232bw ¤389 (prijzen exclusief BTW).

Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications en (hoge resolutie) beeldmateriaal staat op www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong,
Cindy Curré
(020) 421 05 65,
cindy@l-dj.nl