COVIDE KOMT na CEBIT MET NIEUW PARTNER-PROGRAMMA

Ook zonder technische training is nu partnership mogelijk

Barneveld, 27 maart 2006 - Noodzakelijk geworden door de grote vraag tijdens CeBIT naar partnermogelijkheden ook internationaal gaat Covide een nieuw partnerprogramma invoeren. Daardoor kunnen ICT-bedrijven nu ook volwaardig partner worden zonder een technische training te hebben gevolgd.

De nieuwe versie van de webbased CRM-Groupware van Covide met geïntegreerde VoIP-telefooncentrale werd tijdens de ICT-beurs CeBIT door collega ICT-ers zeer enthousiast ontvangen. Daarbij werd het Barneveldse softwarehuis geconfronteerd met vooral Oost-Europese en Zuid-Amerikaanse ICT-ers, die graag Covide-partner wilden worden, maar voor wie het geld voor een training in Barneveld als een onneembare drempel gold. Als één van de eerste uitkomsten uit de interne evaluatie van de voor Covide succesvol afgesloten beurs is daarom nu een volledig nieuw partnerprogramma opgezet.

ICT-bedrijven kunnen vanaf 1 april partner worden op basis van premium, gold, silver en bronze. Partners in die laatste categorie hoeven uitsluitend een online masterproof af te leggen om daarna als volwaardig partner gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden. Die bestaan o.a. uit kosteloze software op basis van de ruime opensource GPL-licentie én kosteloze support rechtstreeks door het ontwikkelteam. Voor de ook nieuwe premium-categorie geldt, dat elk jaar een technische training gevolgd moet gaan worden.

Covide Virtueel Kantoor was eerder dit jaar in het nieuws. Op CeBIT werd na een half jaar campagne de versie 6 van haar webbased en opensource CRM-Groupware gereleased. Daarin behalve de integratie van een uitgebreide op Asterisk gebaseerde telefooncentrale tevens veel AJAX-technologie. Meest ingrijpende aanpassing is echter, dat de broncode nu helemaal Object Oriented (OOP) is. Daarmee weet het ontwikkelteam onder leiding van projectleider Michiel van Baak per direct internationaal een nog grotere groep van ontwikkelaars geïnteresseerd te krijgen.